Една от най-популярните инвестиционни компании за строителство у нас обяви второто издание на своя престижен конкурс за млади таланти в областта на интериорния дизайн и архитектурата.

Конкурсът NovaCity D-Zine стартира на 20 март и приключва на 20 май 2024г., предизвиквайки студенти от най-престижните университети, като Университет по архитектура, строителство и геодезия, Варненски свободен университет, Лесотехническия университет, Нов български университет, Висше строително училище „Любен Каравелов“, Национална художествена академия и Технически университет – София. Студентите ще създадат проект за интериорен дизайн за помещения на софийско читалище. НЧ “Алеко Константинов 1897” от няколко години е обект на обновления, които имат за цел да го превърнат в активно културно средище – ролята на всяко едно читалище.

Инвестиционната компания се вдъхнови от мисията, която е необходима за голяма част от читалищата у нас и реши да помогне с идеите си за по-нов и модерен интериорен дизайн на културния обект. А именно – чрез NovaCity D-Zine Competition второ издание. Конкурсът ще вдъхнови студентите по „Интериорен дизайн“ и „Архитектура“ да демонстрират уменията си, да придобият практически опит и да се запознаят с професионалната среда. Този конкурс насърчава ранната връзка между образованието и бизнеса, като гарантира бъдещ приток на квалифицирани специалисти.

Младите новатори ще имат на разположение два месеца, за да представят своите иновативни проекти за няколко от помещенията в НЧ “Алеко Константинов 1897”, гр. София, на които да вдъхнат нов живот. Наградата за първо място е 5000 лева, за второ място – 3000 лева и за трето място – 2000 лева. Журито се състои от едни от най-добрите имена в сферата на архитектурата и интериорния дизайн – Диляна Христова от NovaCity Group, Алекс Ковачев от IDEA studio, Валери Маринов от Fimera Design Studio, Мартин Ряшев от DA Architects, Юлиан Пиперов от Studio Piperov, Ива Станишева от Archis и Иван Козалиев от Chaos. Освен паричните възнаграждения, студентите класирали се в топ 10 ще получат предложения за стаж по преценка на журито в техните архитектурни и интериорни офиси, което е ключът към професионалната среда на всеки прохождащ в сферата! Chaos ще подарят и лизенц за едни от най-доказаните софтуери за интериорен дизайн на студентите в ТОП 3.

NovaCity Group е водеща инвестиционна компания с над 15 години присъствие в България и с международен опит в САЩ, Канада, Израел, Нигерия, Полша, Чехия и Румъния. Компанията прилага глобални стандарти за обслужване на клиенти в своите проекти.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook