Тази неделя, точно на Сирни заговезни, кинолюбителите ще имат възможността да се потопят във вълнуващия свят на българския документален филм с премиерата на „Пътуване към прошката“. Режисьорът Ясен Григоров представя своя дългоочакван творчески проект, в който разглежда прошката в нейните различни измерения.

Филмът представя непринудени разговори-интервюта с 12 участници, които са представители на разнообразни социални и професионални групи в българското общество. Те разкриват своите възгледи, опит, истории и преживявания, свързани с понятието за прошката.

Във филма участват хора от различни възрастови групи, с разнообразен житейски опит и различно положение в обществото. От младежи до възрастни, от хора с различни професии до представители на различни социални среди – всеки от тях споделя своята уникална перспектива за това какво представлява прошката за тях.

С „Пътуване към прошката“ Ясен Григоров не само разкрива разнообразието и богатството на традициите и вярванията, свързани с прошката в българската култура, но и предизвиква зрителите да размислят за значението на този обичай в съвременния свят.
Филмът обещава да бъде интригуващо и вълнуващо пътешествие в дълбините на българската традиция и човешката психика, като предоставя на зрителите възможността да се запознаят с различни гледни точки и интерпретации на един от най-обичаните и символични празници в нашата култура.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook