Какаовото масло е пълно с антиоксиданти, които както добре знаем, се борят със свободните радикали. Поради тази причина този вид масло помага на кожата да се защити от стресовите фактори на околната среда и от неизбежните признаци на стареене. Свободните радикали изсушават кожата, докато какаовото масло има дълбоко овлажняващо действие.
Много хора с чувствителна кожа изпитват подобрение, когато използват масло от какао. Може да нанасяте какаово масло върху раздразнена и суха кожа, като по този начин тя ще възвърне своята мекота и еластичност.

Какаовото масло съдържа много полезни вещества – омега 6 и 9 мастни киселини, витамини Е и К, цинк, желязо, допамин, триптофан и разбира се всички онези антиоксиданти, за които стана дума.

Това е естествената сила на природата, затвърдена във всяка капка от това масло. Неговите свойства са изключително благоприятни за кожата, като я подхранват в дълбочина и я правят по-устойчива на външни влияния.

Независимо дали кожата ви се нуждае от хидратация или защита, какаовото масло е едно от най-добрите решения.
Внимателното масажиране с този натурален продукт ще ви донесе усещане за комфорт и ще подпомогне кожата ви да се възстанови и да засияе с жизненост.

Не се колебайте да включите какаовото масло в ежедневната си рутинa по грижа за кожата. То ще ви зарадва с видими резултати и ще ви напомни за силата на природата в борбата срещу стареенето и външните влияния.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook