Бананите са не само вкусни и пълни с енергия, но и крият в себе си истинско богатство от полезни вещества. И докато повечето от нас консумират плода заради вкуса и хранителната му стойност, малцина знаят, че и в обвивката на банана се крият ценни съставки, които могат да бъдат използвани с лечебна цел.

Банановата кора е източник на флавоноиди, естествени восъци, минерали и витамини. Тези богатства не само подпомагат нашия организъм в борбата срещу стреса и безсънието, но също така се грижат и за кожата ни. Съчетанието от витамин C и антиоксидантите, които се съдържат в бананите, е идеално за поддържане на еластичността и твърдостта на кожата, предотвратявайки темпоралните отпечатъци, които времето оставя върху нея.

Има ефективен начин да внесем банановата кора в ежедневната грижа за кожата си. Простата процедура включва втриване на вътрешната страна на кората в кожата, като след това я оставяме да действа за около 30 минути или дори през цялата нощ. След това измиваме, подсушаваме и хидратираме кожата си. Този ритуал се препоръчва да се повтаря три пъти седмично, за да се постигне максимален ефект.

Банановата кора съдържа и ензими, които могат да послужат като ефективно средство за премахване на брадавиците. Процедурата включва поставяне на кората върху засегнатия участък и фиксиране с марля или пластир. Оставете да действа през нощта и на следващия ден измийте и подсушете кожата си. За постигане на желаните резултати, тази процедура се препоръчва да се изпълнява всеки ден.

Така, банановата кора не само предлага вкусно удоволствие, но и се превръща във вашия съюзник в борбата за красива и здрава кожа. Само с няколко минути грижа с бананова кора се радвайте на по-млада и освежена визия, без да се налага да инвестирате в скъпи продукти за козметика.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook