Етеричните масла са наследство от растенията и техните благословени екстракти, които са обичани и използвани от човечеството още от дълбока древност. Гален, Хипократ и Авицена, велики мислители, чиито трудове се търсят и днес, са обяснили в своите произведения вълшебството на етеричните масла. Особено Авицена, считан за „бащата“ на процеса по дестилация на етерични масла, е превърнал този процес в изкуство. В неговите трудове можем да открием изображения и подробности за този технически процес, който той не само създава, но и усъвършенства с добавянето на охлаждаща система, правейки го по-ефективен и бърз.

Етеричните масла са истинско чудо на природата, със способността си да влияят на човешкото тяло на най-интимното му ниво. Благодарение на миниатюрните си молекули, те лекуват и тонизират на клетъчно ниво. Ароматните молекули, проникващи през обонянието, събуждат мозъка, предоставяйки не само физическо, но и емоционално благополучие. В зависимост от начина на приложение, този процес може да се усети в интервала от 20 секунди до 20 минути след нанасяне.

Спектърът на приложения на етеричните масла е безкраен и трудно може да бъде изчислен. Въпреки това, ако трябва да го обобщим, тези масла са като универсален инструмент за подпомагане на всяка система в човешкото тяло. Те са неизменни в справянето със сезонните предизвикателства пред имунната и респираторната система, в балансирането на емоционалните дисбаланси, в борбата със стрес и тревожност, както и в решаването на проблеми със съня, храносмилането, опорно-двигателната система, женското и детското здраве, а също и в поддържането на красотата на косата, ноктите и кожата.

Разнообразието на етеричните масла е огромно, и вярваме, че всеки може да намери своето идеално решение. Нека не забравяме, че използването на тези есенции от природата е част от нашата култура и традиция в хилядолетия. Те се извличат от растения, с които се храним, и играят важна роля както в хранителната, така и в козметичната и фармацевтичната индустрия. Етеричните масла са не просто продукт на природата. Те ни вдъхновяват да ги включваме в нашия ежедневен живот и грижа за себе си.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook