В края на месец октомври Даниел Грим и Георг Полстер – пивовари с над 20-годишен стаж в пивоварството, гостуваха в България, за да отбележат началото на нова крафт бирена продукция с швейцарско и немско участие, но с български дух. Младият, едва 27-годишен предприемач Итай Дяков посрещна приятели и гости в края на миналата седмица, за да открие официално първите две марки на най-новата крафт бира, произведена с участието на двамата експерти, но с български привкус и със сериозно българско участие.

Даниел Грим е завършил пивоварство във Weihenstephan. Понастоящем е преподавател в Швейцария в един от университетите за приложни науки там, където обучава своите студенти на тънкостите на пивоварството и също така е сертифицииран одитор по безопасността на храните.
Георг Полстер също е възпитаник на Weihenstephan. Той е майстор пивовар със семейни традиции в този бранш и 6-то поколение пивовар от Германия.

ID Brew предлага към този момент два нови и непознати вкуса. Рецептите са разработка на тримата специалисти, а именно Итай Дяков, Даниел Грим и Георг Полстер.
Макар и само на 27 години, Итай Дяков има сериозни знания по пивоварство, които придобива именно от Даниел Грим в Швейцария, при когото се обучава на пивоварския занаят.

Двамата гост специалисти по пивоварство подариха на младия предприемач плакет “Coat of Arms”, визуализиращ всички най-известни инструменти и необходими елементи за приготвяне на бира. Този плакет е символ на приемственост в общността на пивоварите още от средновековни времена. Всеки новоприет и признат пивовар и неговата пивоварна се удостояват с такъв символ, доказващ неговата принадлежност в света на пивоварите от висок клас.

На официалното откриване на новата пивоварна в София през миналата седмица, където се лееше бира на корем, гостуваха познати имена сред пивоварите в България, като Боян Качармазов, Пламен Славов, Стоян Здравков, както и Маринос Александру – гръцки предприемач и собственик на пивоварна в Гърция и Англия, наследникът на царя на сръбската скара Майстор Миро – синът му Димитрий Стефанович и много други. А за доброто настроение на гостите се погрижи Радослав Михов, популярен със своите песни, възхваляващи пивото.

Младият предприемач предвижда да осъществява бирата и по един иновативен начин – чрез самостоятелно разработени (софтуерно и хардуерно) киоски за самообслужване и наливане на бира, които ще бъдат позиционирани в ексклузивни зони (включително и паркове), нещо, което до момента не е познато у нас. Самата технологична иновация с висококачествения бирен елексир, ще даде възможност за изграждането на една нова пазарна ниша непозната в България.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook