Благодарение на аукционната къща „Кристис“ в Женева, светът има възможност да се запознае с един от най-големите сини диаманти, наречен Bleu Royal. Този невероятен камък, който се представя като истинско произведение на природата, представлява великолепен инкрустиран пръстен и се подготвя да бъде представен на търг на 7 ноември.

Според информацията, предоставена от агенция Ройтерс, Bleu Royal има потенциал да бъде продаден за поразителната сума от 50 милиона щатски долара. Това го прави един от най-ценните сини диаманти, които някога са се появявали на търговете за редки бижута. Интересът и очакванията към този уникален камък са изключително големи.

Какво прави Bleu Royal толкова специален и ценен? Отговорът се крие в размера и цвета му. Според Рахул Кадакия, международен мениджър за бижута на „Кристис“, размерът на камъка е впечатляващ, като съчетание с наситения си син цвят прави Bleu Royal изключителен. Според него, цветът на диаманта е естествен и изключително наситен, който го прави още по-ценен и желан от колекционери и инвеститори.

Прошлата история на аукционната къща „Кристис“ ни дава представа за възможностите пред Bleu Royal. През 2016 година, на тяхен търг бе продаден друг рядък син диамант, известен като Oppenheimer Blue, с размер от 14,6 карата, за над 57 милиона щатски долара. Рахул Кадакия обаче изрази убеждението, че Bleu Royal има потенциал да постигне дори по-висока цена от Oppenheimer Blue, като се обърне към колекционери от цял свят.

Предстоящият търг на Bleu Royal няма да бъде единствената атракция на аукционната къща „Кристис“. От 3 до 16 ноември, те също ще предложат невероятни бижута и колекционерски предмети. Сред тях се изпръска перлената огърлица, носена от легендарната Одри Хепбърн във филма „Римска ваканция“ от 1953 година. Огърлицата, която носи историческа стойност, е наистина уникална и ще привлече вниманието на ценителите на класическите филми и бижута.

Също така, на този търг ще бъде предложен и часовникът „Ролекс“, носен от легендарния актьор Марлон Брандо в култовия филм „Апокалипсис сега“ от 1979 година. Този часовник не е обикновен; той носи гравирания подпис на самия актьор, което го прави още по-ценен и уникален. Реми Гимон, ръководител на европейската секция за часовници в „Кристис“, нарече този лот „наистина уникален“, и добави, че той е „един от най-разпознаваемите колекционерски ролекси, предлагани някога на търг“. В предишен търг този часовник бе продаден за 2,2 милиона щатски долара, което говори за неговата непреходна стойност и популярност.

Тези събития от света на аукционите и колекционерството ни напомнят за стойността и влиянието, което най-редките и уникални предмети могат да имат. Бижута и предмети като Bleu Royal, перлената огърлица на Одри Хепбърн и часовникът на Марлон Брандо съчетават в себе си история, изящество и стойност, които привличат вниманието на колекционери и ценители по целия свят.

Този търг на Bleu Royal и другите уникални предмети, предложени от „Кристис“, представлява възможност за инвеститори и колекционери да се докоснат до истински бижута и артефакти, които носят в себе си блясъка на миналите години и вечната стойност на редкостта. С нетърпение очакваме да видим резултатите от този търг и къде Bleu Royal ще намери своя нов собственик, който ще наслади на всичката му красота и стойност.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook