Етеричното масло от тамян, получено чрез парна дестилация на смолата от дървото Boswellia Serrata, съчетава богатство на аромат и благотворни свойства. Био маслото от индийски тамян предлага дървесен, пикантен и освежаващ аромат, който остава бистър до бледо-жълт цвят.

Върху кожата, маслото проявява подмладяващо, балансиращо и профилактично действие. Неговата способност да подобрява еластичността на кожата го прави предпочитан избор за поддържане на здрава и млада кожа. При ароматерапията тамянът създава успокояващ ефект и помага в борбата с тревожността.

Маслото от тамян притежава привлекателен зелен и дървесен аромат, което го прави изключително приятен и подходящ за ароматерапевтични цели. Тамянът сортове Serrata, Carterii и Frereana предлагат подобни предимства, като всяко от тях допълва богатата колекция от тамянови масла.

Неговите благоприятни ефекти върху дихателната система го правят изключително подходящо за йога и медитативни практики. Тамянът има уникалната способност да почиства ума, поддържайки дишането чисто и белите дробове здрави.

Съчетайте три капки Тамян Serrata, две капки Розмарин и една капка Смърч в дифузера си за още по-приятен аромат и благоприятни влияния върху дихателната система.
За поддържане на млада и здрава кожа, добавете няколко капки тамян към базово масло и го използвайте като подмладяващ крем. Със своите анти-ейдж свойства, тамянът подпомага еластичността на кожата, придавайки и здрав и младежки вид. Препоръчва се разреждане от 1% за лицево нанасяне и 3-5% за масаж на тялото.

От друга страна, тамянът може да се използва и като обезболяващ агент за облекчаване на ставни болки. За тези с ревматоиден артрит, маслото от тамян може да намали възпалението. За локално приложение, препоръчва се максимално разреждане от 3%.

Така, тамянът се явява не само ароматичен елемент, но и природна подкрепа за здрава кожа и дихателна система, предоставяйки хармония и благополучие на тялото и ума.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook