Възможно е да се каже, че хризантемите са сред най-обичаните и изящни цветя, които можем да открием в градините ни. Тяхната красота е несъмнено поразителна, но за да запазим този блясък, трябва да ги отглеждаме с грижа и внимание. Това включва правилна температура, влажност и редовни поддръжка през цялата година.

Хризантемите обичат прохладни условия, които трябва да бъдат поддържани внимателно. Изключително важно е да се уверим, че температурата в стаята, в която са поставени цветята да не надвишава 12-15 градуса. Тази прохлада поддържа здравето на растенията и им помага да задържат красивите си листа.
В случай, че не можем да осигурим достатъчно ниска температура, хризантемите трябва да бъдат пръскани с топла, утаена вода два пъти на ден, приблизително на 18-23 градуса. Това ще помогне да се компенсира липсата на прохлада и да се поддържат подходящи условия за цветята.

Хризантемите, отглеждани в саксии, изискват редовно поливане. Важно е да се поливат няколко пъти на всеки седем дни, когато горният слой на почвата започне да изсъхва. Захранването с вода трябва да бъде достатъчно, за да поддържа почвата влажна, но не наситена.

За да се предотврати залесяването на кореновата система, трябва да избегнем излишното поливане и да избягваме използването на преливници. Преливниците са противопоказани, тъй като могат да доведат до бързо изнищожаване на корените и загуба на растението.

За да се осигури на хризантемите необходимите хранителни вещества, те трябва да бъдат подхранвани с течни торове два пъти на седмица. Тази редовна поддръжка ще гарантира здрав и красив растеж през целия сезон.

През зимата, когато хризантемите не цъфтят, те се нуждаят от почивка. Няма нужда да насилваме цветята да цъфтят по време на студените месеци. Вместо това, след цъфтежа, можем да нарежем храстите на къси пънове и да ги прехвърлим на балкон или лоджия, където температурата е по-ниска и въздухът е по-свеж.

Следвайки тези прости указания и предоставяйки на хризантемите оптимални условия през целия сезон, можем да насладим на тяхната красота и преливно разцъфващи цветя през цялата година.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook