Има огромен набор от дестинации, които да разгледате тази есен, на които се провеждат различни фестивали. По-долу ще намерите списък с най-добрите есенни фестивали, подбрани от airtickets.

Октоберфест
Мюнхен (Германия) – 19 септември – 4 октомври

Празнуван от поне шест милиона души, посещаващи всяка година, Октоберфест сега е основно събитие в немската култура. Известен с пиене на бира, паради, музика и забавна панаирна атмосфера, това е едно огромно европейско парти, на което се наслаждават както семейството, така и приятелите.

Ако сте пропуснали фестивали през летния период, Октоберфест със сигурност ще го компенсира, така че винаги си струва да го посетите. Също така това може да е първата година, в която можете да кажете на хората, че сте посетили истински немски пазар, а не такъв в местния център на града по Коледа.

Международна фиеста с балони
Албакърки (Ню Мексико, САЩ) – 3-ти – 11-ти октомври

Пригответе се да насладите очите си на стотици балони, издигащи се във въздуха, изпъстрящи небето с цял набор от цветни дизайни. Освен че е истински спектакъл за гледане, фестивалът включва и музика, фойерверки и страхотно семейно изживяване.

Хелоуин парад – Ню Йорк
Ню Йорк (САЩ) – 31 октомври

Ню Йорк обикновено е известен със своята вълшебна Коледа, но изглежда Хелоуин също трябва да се обмисли. Пригответе се за сложни костюми, цветни знамена, огромни кукли и един спиращ дъха парад. С танцьори, артисти и различни банди, които свирят всяка година, този бурен фестивал може да е точното нещо, което да озари вашата есен.

Ден на мъртвите
Мексико (Различни местоположения) – 31 октомври – 2 ноември
Денят на мъртвите (или Dia de los Muertos) е празник на мъртвите, независимо дали това са близки или други, и включва приготвяне на традиционни мексикански ястия като дар. Обикновено се провежда през същия период като Хелоуин, този нетрадиционен фестивал обръща традиционната призрачност с главата надолу; превръщайки страха и тъгата във време на щастие и наслада за всички.

Места като Мексико Сити, остров Яницио и Оахака празнуват Деня на мъртвите по уникален начин. Очаквайте много храна, купони, шествие от ярки цветове и костюми.

Настанете се удобно, преди да се отправите към изживяване веднъж в живота, наслаждавайки се на празненствата на различни култури и носейки незабравими спомени.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Последвай ни в Threads