Голяма панда роди близнаци в увеселителния парк „Евърленд“ край столицата Сеул. Ай Бао дари живот на две бебета – и двете са женски, обявиха от парка. Това е първият път, в който в Република Корея се раждат панди близнаци, уточниха от управата на „Евърленд“. Майката Ай Бао и бебетата са в добро здраве.
Южнокорейската компания, която управлява парка, съобщи, че ще наблюдава здравословното състояние и растежа на малките панди, преди да реши кога да ги представи на обществеността. Планира се те да бъдат показани чрез социалните медии. Това представлява значително събитие за страната, като се има предвид, че до момента Ай Бао и партньорът й Лъ Бао бяха единствените панди в Република Корея.

Ай Бао и Лъ Бао пристигнаха в парка през 2016 година от Китай, като част от 15-годишна програма за отдаване под наем. През 2020 година Ай Бао роди женско бебе, наречено Фу Бао. Техният присъственост в парка привлече над 14 милиона посетители, посочиха от „Евърленд“.

Големите панди са застрашен вид, а усилията за опазването им в дивата природа са съсредоточени в продължение на десетилетия. Средната продължителност на живота на големите панди в дивата природа е около 15 години, но в плен условия те могат да достигнат до 38 години. Благодарение на усилията за опазване, броят на тези животни, който по едно време беше по-малко от 1000, в момента е нараснал до над 1800, както в дивата природа, така и в плен, според информация от Асошиейтед прес.

Това раждане на панди близнаци е приветствано като важна крачка в опазването на този рядък вид и създава надежда за запазването на големите панди за бъдещите поколения. Паркът „Евърленд“ се гордее с ролята си в опазването на тези прекрасни животни и с нетърпение очаква да представи новите членове на панда семейството на света.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Последвай ни в Threads
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook