Събитието, на което всеки абитуриент се радва – абитуриентският бал – може да се превърне в голяма финансова тежест за родителите. Много семейства прибягват до вземане на заеми или пестят пари месеци преди събитието, за да могат да посрещнат разходите. В статията ще разгледаме как можем да намалим тези разходи и да вземем рационално решение по отношение на разходите за бала.

Първо, е важно да се направи списък с всички разходи, които ще се появят при подготовката за бала. В списъка трябва да бъдат включени роклята или костюма, обувките, аксесоарите, козметиката, косата и грима, фотографите, цветята и декорацията на мястото на събитието. След като имаме ясна представа за разходите, можем да започнем да търсим начини да ги намалим.

Един от начините да се пести пари е да се купят рокля или костюм, които да се носят и след бала. Вместо да се купува дизайнерска рокля за един ден, можем да инвестираме в една класическа рокля, която да се носи на други специални поводи. Също така, можем да потърсим рокля или костюм на разпродажба или да ги наемем от магазин за наем на облекла.

Освен това, можем да спестим пари, като поискаме помощ от близките ни. Можем да попитаме баби, дядовци и родственици в чужбина за помощ с финансирането на бала. Това може да бъде дарение или заем, който да се върне след бала.

Важно е да се има предвид, че не е необходимо да се прекалява с разходите за абитуриентския бал. В крайна сметка, това е само един специален ден в живота на абитуриента. Всеки родител трябва да вземе решение според своите възможности и да не се довежда до неуместни финансови отдавания. Вместо това, може да се обмисли алтернатива, която да е по-икономична, но същевременно да предизвика радост и спомени за цял живот. Например, може да се организира по-скромен, но забавен празник с близки и приятели в домашни условия или на открито. Така ще се спести на разходите за костюмите и роклите, за фризьор и грим, за транспорт и място за провеждане на бала. Важно е да се има в предвид, че най-важното за абитуриента е да бъде заобиколен от близки и приятели, да се забавлява и да създаде спомени, които ще останат в неговото сърце за цял живот.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook