Ако забележите самотна хлебарка в дома си, има вероятност да има много други, които пълзят наоколо и не се виждат. От всички домашни вредители те са най-приспособими и много добре прикриват присъствието си. Хлебарките могат да се скрият в гнезда във вашите стени, шкафове, первази и под подвижни уреди, а едно гнездо може да бъде дом на стотици хлебарки.

Въпреки големия им брой, възможно е сами да се справите с нашествията от хлебарки. Прочетете, за да научите как да се отървете от хлебарки в дома си.

Как да се справим с хлебарки
Когато се занимавате с нашествие от хлебарки, първото нещо, което трябва да направите, е да проучите.

Намерете гнездото, което често е в тъмна зона, без вибрации и шум. Има три вида хлебарки, често срещани в австралийските домове: немска хлебарка, австралийска хлебарка и американска хлебарка и всички те предпочитат топли и влажни места.

Това означава, че най-вероятно ще можете да намерите техните гнезда близо до водопроводни инсталации в бани и кухни, в пукнатини в шкафове, под чекмеджета и вътре или под уреди. Може също да забележите изпражнения от хлебарки около местоположението на гнездото или носът ви може да ви помогне да ги подушите – повечето гнезда на хлебарки имат силна, неприятна миризма.

За да унищожите успешно заразата с хлебарки, трябва да убиете както хлебарките, така и всички яйца от хлебарки. Примамките за хлебарки MorteinKill&Protect унищожават хлебарки без бъркотия и без изпарения. Те работят, като привличат буболечките към станцията за стръв, където ядат стръвта, връщат се в гнездото и умират, замърсявайки други хлебарки и яйца. Просто поставете няколко примамки около дома си на тъмни, топли места, където има влага, за да защитите дома си до три месеца.

Разбира се, примамките няма да спрат хлебарките да влязат в дома ви на първо място. Така че, за максимална защита, използвайте примамките заедно със спрей за външна повърхност, като MorteinKill&ProtectCrawlingInsectSurfaceSprayBarrier, за да ги убиете, преди да влязат вътре.

Как да се отървете от хлебарки в кухнята
Докато повърхностните спрейове са най-ефективният начин за предотвратяване на влизането на хлебарки в дома ви, има няколко допълнителни неща, които можете да направите, за да направите дома си възможно най-непривлекателен за хлебарки. Поради лесния достъп до храна и вода, хлебарките обръщат специално внимание на кухнята. Вземете следните предпазни мерки, за да държите хлебарки на разстояние:

Съхранявайте цялата си храна в затворени контейнери
Незабавно почистете разлятата храна и напитки
Избършете мивката и пейките от излишната вода
Поставете плътен капак на кошчетата си и изнасяйте редовно боклука
Ако имате домашни любимци, изпразвайте и измивайте купите за домашни любимци всяка вечер
Дръжте под око кофите за компост
Как да се отървете от хлебарки в къщата си
Хлебарките са склонни да гравитират към влажните зони на вашия дом, поради което може да ги намерите и в бани и тоалетни. Уверете се, че подовете и мивките са сухи след употреба, като ги избършете бързо с микрофибърна кърпа. Проверете всички отворени канали във вашата баня (както и вашето перално помещение) и използвайте гумени капаци за дренаж към метални дренажни мрежи през нощта, за да намалите възможностите за хлебарки да се промъкнат в дома ви.

Можете също така да искате да проверите за:

Пукнатини около въздуховоди или електрически кутии
Всички пропуски в прозорците или вратите
Пропуски около вътрешни и външни тръбопроводи
Ако често виждате хлебарки вътре и извън дома, време е за по-строги мерки под формата на MorteinPowergard DIY Indoor&OutdoorSurfaceSpray. Той може да лекува заразяване с хлебарки вътре и извън дома ви в продължение на месеци. Професионалният спрей за повърхности съдържа същата технология, използвана от професионалните оператори за борба с вредителите, и може да изхвърли хлебарки и други насекоми от техните скривалища.

За да държите хлебарките далеч в дългосрочен план, важно е да предприемете действия в момента, в който видите първите признаци на този нежелан посетител. Женските немски хлебарки са плодовити и могат да произвеждат три до четири поколения потомство годишно, с 40 потомства във всяко поколение. Както можете да си представите, не е трудно малък проблем с хлебарка бързо да излезе извън контрол. Като следвате стъпките по-горе, можете да прекарате повече време, наслаждавайки се на живота във вашия защитен дом, без хлебарки. Ако обаче, тези вредители са много упорите, можете да наемете професионална фирма като ПревентПест Контрол, която да свърши работата вместо Вас.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook