Зимата бавно си тръгва и все по-често слънцето ни се усмихва иззад облаците. Както може би се досещате, заедно с по-топлите сезони идват и прекрасните събития, които организираме за семейството, колегите или приятелите си.

Пролетта и лятото са едни от най-предпочитаните сезони за организиране на сватбени тържества, предстоят абитуриентски балове и още безброй приятни поводи, които да отпразнуваме. Точно поради тази причина в тази статия ще ви разкажем повече за петте топ тенденции в кетъринга през 2023 година!

Възползвайки се от услугите на кетъринг компания, която следва тенденциите, със сигурност увеличава шансовете ви да превърнете своето събитие в истински незабравимо преживяване!

Без да губим повече време започваме направо със списъка, който сме подготвили за вас.

Устойчивост

Опазването на околната среда е все по-популярна тема на разговор в последните години, но през 2023 година определено можем да кажем, че тя се превръща в основна тенденция в кетъринг индустрията.

Все повече кетъринг компании се стараят да намалят въглеродния си отпечатък, като се възползват от продуктите на местни производители, използват стъклени или метални плата за многократна употреба или екологични опаковки.

Както вече всички знаем устойчивостта е от изключително голямо значение за опазването на околната среда и ние като потребители би трябвало да обръщаме повече внимание на този фактор и да се доверяваме на компании, които също го правят!

Веган и вегетариански опции

В днешно време все по-често се запознаваме с хора, които приемат веганството като свой начин на живот и се насочват към изцяло растителните храни. Тази тенденция нараства с голяма сила в последните години и със сигурност това се отразява, както на заведенията за бързо хранене и ресторантите, така и на кетъринг компаниите, които предлагат красиви и вкусни хапки на своите клиенти за техните най-важни събития.

През 2023 година ще виждаме все повече веган и вегетариански предложения в менютата на кетъринг компаниите и това е чудесно. Смята се, че най-популярните веган опции ще са протеините на растителна основа и заместителите на месото.

Лично отношение и персонализация

През 2023 година потребителите искат да направят събитието, което организират наистина уникално и запомнящо се. Точо поради тази причина компаниите, които са гъвкави и успяват да предложат персонализирани решения на своите клиенти, ще пожънат по-голям успех.

През тази година предстои да виждаме все повече менюта, изготвени по поръчка на клиента, персонализирана декорация, разчупена подредба на ястията и коктейлите и всичко това в името на единственото по рода си събитие.

Онлайн поръчки

Времето, в което трябва да си поръчате кетъринг седмици преди събитието, което организирате, вече отдавна е отминало. През 2023 година онлайн поръчките са на следващо ниво, а гъвкавостта и удобството са от все по-голямо значение.

Повечето кетъринг компании предлагат възможността да си поръчате кетъринг до 24 часа преди началото на събитието, което предстои, без дори да ви се налага да звъните по телефона и да правите дълги списъци, за да не пропуснете нещо.

Онлайн системите за поръчки са все по-популярни и са чудесно улеснение за всеки потребител!

Здравословни предложения

Тъй като все повече хора се интересуват от здравословното хранете и полагането на грижи за себе си, през 2023 година все по-често ще виждаме здравословни предложения в кетъринг менютата.

Със сигурност можем да очакваме повече безглутенови, нисковъглехидратни и храни без захар. Фоусът на кетъринг компаниите ще бъде върху пълноценните храни, богати на полезни хранителни вещества.

Е, това бяха петте тенденции, които можем да очакваме през 2023 в кетъринг индустрията.

На финал искаме да ви припомним, че следването на тенденциите не е задължително особено, когато те не са по ваш вкус! Когато организирате вашето следващо събитие, обърнете внимание на всички тези фактори, които изброихме по-горе, за да сте сигурни, че кетъринг компанията, която ще изберете да се погрижи за вас и вашите гости, е добре запозната с тенденциите и това, което хората искат да получат.

По този начин ще бъдете спокойни, че кетъринга на вашето събитие е в добри ръце!

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook