Когато навън е студено, напълно нормално на ръцете ви да е са студено от време на време. Но когато това състояние зачести или когато има промяна в цвета на кожата, това може да е заболяване, което ограничава притока на кръв към ръцете.

Това всъщност е едно от най-честите заболявания, което засяга предимно артериите, които пренасят кръвта от сърцето към други части на тялото.
Хипотиреоидизъм: Изобщо не е необичайно да имате студени ръце, ако имате проблеми с щитовидната жлеза. Когато работата на щитовидната жлеза е нарушена, много телесни функции в тялото отслабват и могат да се появят симптоми като умора, запек, необяснимо наддаване на тегло и постоянно усещане за студ, включително студени ръце.

Анемия: При анемия човек има по-малко функционални и здрави червени кръвни клетки, което често води до дефицит на желязо. Ако тялото ни няма достатъчно желязо, ние нямаме достатъчно хемоглобин, така че е по-трудно кислородът да достигне до белите дробове и други части на тялото, което води до студени ръце.
Освен студени ръце, анемията при хората може да причини и умора, главоболие, световъртеж, задух и бледа кожа. В повечето случаи лесно се лекува с добавки с желязо.

Диабет: Лошото кръвообращение, както и стесняването на артериите, което често кара ръцете или краката ви да са студени, са също симптоми на диабет. Диабетът оставя големи последици върху кръвообращението ни, както и върху цялата нервна система, така че често е придружен от тези явления.
Лекари алармират, че непременно трябва да проверите нивото на кръвната си захар ако имате студени ръце и имате усещане за повишена жажда, ядете много, но не наддавате на тегло и уринирате по-често.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook