Поддържането на дома чист и подреден може да изисква много работа, но няма нищо по-приятно от това да влезете в къщата си и да вдишате свеж аромат от природата. Ако нямате време или енергия, които да посветите, за да поддържате дома си чист, малко аромат може да е точно това, от което се нуждаете.

Рийд дифузерите са изключително популярни в момента както у нас, така и по света. Те са много лесни за използване. Ароматизираните свещи са идеални, за да придадете на дома си бърз изблик на аромат, но ако търсите по-дълготрайно решение, опитайте тези дифузери. Ако се притеснявате от открит пламък, то те са сигурна алтернатива на свещите. Рийд дифузерите се предлагат в различни размери и могат да осигурят аромат за дома ви от няколко седмици до цяла година.

В SELYNTA ще откриете качествени италиански дифузери с естествени и чисти ароматни масла на достъпна цена.

Как работи арома дифузер с пръчици?
Рийд дифузерът е съд, който съдържа ароматно масло и тръстикови пръчки. Обикновено е стъклено шише. Размерът на съда определя колко ароматно масло може да побере и следователно колко дълго ще издържи ароматът.

За разлика от свещите, дифузерите са без пламък и не изискват топлина. Те разпръскват аромата във въздуха по естествен път.

Тръстиковите пръчици за дифузер съдържат капиляри, които действат като малки сламки, изтегляйки ароматното масло нагоре по дължината на тръстиката. Когато достигне върха, маслото леко се изпарява, разпръсквайки аромата във въздуха.

След като тръстиките са използвани за определен аромат, не можете да ги използвате за друг аромат. Ароматът, който вече е погълнат, ще се смеси с новия аромат и може да доведе до нежелани комбинации от аромати, така че не е препоръчително да го правите.

Съвети за използване на дифузер
Предимството на арома дифузер пред ароматизираната свещ е, че ароматът трае много по-дълго. Можете да регулирате интензивността на аромата по-лесно като опитате да обърнете тръстиките. Това просто повторно позициониране може да помогне за малко тласък на процеса на дифузия. Въпреки това, не ги обръщайте твърде често, тъй като колкото по-често обръщате тръстиките си, толкова по-бързо ще се разпръсне маслото.

Ето няколко съвета, за да използвате най-добре вашите дифузери:

Уверете се, че сте поставили рийд дифузера върху подложка, за да улавя всякакви капки, които могат да се появят, когато обръщате пръчиците.
Започнете с три пръчици, за да сте сигурни, че ароматът не е твърде силен и добавете още една по една, ако е необходимо, докато постигнете желания интензитет на аромата.
За да освежите аромата, обърнете пръчките във вашия дифузьор с тръстика – просто не го правете твърде често или тръстиките ще се наситят и може да не работят добре.

Дифузерът от SELYNTA е идеалният начин да внесете естествените и чисти аромати на природата и да се наслаждавате месец след месец на приятно миришещ дом или офис.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook