Традиционно жителите на Япония се свързват с ефирна красота и младост, които успяват да запазят дори след определена възраст. Може би смятатате, че това е заслуга на генетиката, но всъщност японките обръщат голямо внимание на грижата за себе си.

Защитават кожата си от слънцето като японките внимателно защитават кожата си от слънцето, те знаят от ранна детска възраст за вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи, поради което кожата става суха, губи еластичност, покрива се с бръчки и старчески петна. Никой не иска да се сдобие с подобни екстри.

Десет интересни факта за красотата за да избегнат фотостареенето, жените се стремят добре да предпазят лицето и тялото си от слънцето:
Покриват се с чадъри и носят широкополи шапки на плажа, въпреки банския, те се завиват и с наметка, която закрива раменете. Използват кремове за лице със слънцезащитен фактор. Посещават горещи извори в Япония. Това са естествени резервоари за сероводород, къпането в които помага за подобряване на съня и намаляване на стреса. Известно е, че термалната вода овлажнява и регенерира кожата.

Друг вариянт, който е много подходящ е да си вземете вана с морска сол и билки, измийте лицето си с минерална вода – ефектът ще е същия.
Зелен чай за здрава и гъста коса. Чая съдържа антиоксиданти – вещества, които премахват окисляването на телесните клетки и забавят стареенето на тялото.

Японките обичат особено разнообразието от матча, което съдържа много полезни вещества. Счита се, че матчата подобрява концентрацията и паметта, дава сила и облекчава стреса, така че е по-добре да я пиете сутрин или преди обед. Японският чай, останал на дъното на чашата, се нанася върху зоната около очите и шията, за да овлажни кожата и да смекчи бръчките.

Освен това матча е отличен антисептик, така че е добре да си правите гаргара, ако страдате от кървящи венци. Няма как да се избегне остаряването, но може този процес да се забави и японските дами съвсем недвусмислено ни го доказват. Почти не може да се види японка с наднормено тегло, те винаги са в безупречна форма и настроение.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook