Всички знаем, че лимоните имат множество свойства за здравето. Те съдържат голямо количество витамин С, който помага за укрепване на имунната система, помага на тялото да се бори с инфекции и помага за изчистване на токсините в тялото. Лимоните съдържат вещества, които помагат за предотвратяване на рак, регулиране на кръвното налягане и дори се считат за косвено полезни за психичното здраве, тъй като помагат срещу стрес и депресия.

Най-добрият начин за лимоните и тяхната кора е да се замразят. По този начин те променят вкусовите си качества, нивото на киселинност намалява. Тя се възтановява след като размръзнат лимоните или лимонените корички.

Лимоновата кора съдържа 5 до 10 пъти повече витамини от лимоновия сок, тя също може да се консумира, но трябва отлично да бъде почистена. Тя се използва много често в кулинарията. Лимоновата кора предава уникален вкус на храните, а напитките ги прави по- свежи.

Витамините на лимона са способни за кратък период от време да увеличат общия тонус на тялото и да го стимулират към здравословна загуба на тегло.
Лимоните много често се използват за козметични процедури и имат лечебни свойства.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook