Георги Димитров-Жожо е млад, упорит и талантлив българин. Конкурсът, който спечели, се проведе в Дармщат, беше изключително оспорван, а в първата шестица попаднаха двама наши талантливи сънародници – с шеста награда беше отличен Павел Ралев. Организатор и председател на престижното жури беше Тилман Хопщок – един от най-уважаваните аранжори на музиката на Йохан Себастиан Бах за китара.

Първото място се зае от българския китарист, освен статуетка и парична награда, покана за рецитал на Баховия фестивал в Лайпциг, където досега не е имало подобно събитие, както и на още няколко европейски сцени. Младият музикант ще има шанса да пътува до Торонто (Канада), за да запише албум с музика от Бах, който ще бъде издаден от звукозаписната фирма Naxos.

Любимец на публиката от малък, Георги Димитров-Жожо има вече доста голяма колекция от награди. Той е първият носител на специалния приз „Олга Камбурова“ 2016 в подкрепа на младите таланти и беше сред номинираните в анкетата „Млад музикант на годината 2020″ на предаването „Алегро виваче“ по „Хоризонт“. Стипендиант на няколко фондации, подпомагащи надарени български деца, през 2021 г. Жожо спечели конкурса „Маурицио Биазини“ в Болоня. В момента е студент в Университета за музика и изпълнителски изкуства в Грац (Австрия), в класа по класическа китара на именития професор Паоло Пегораро.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook