Превръщането на нормалната разходка във физическо упражнение изисква добра поза и целенасочени движения. Много е важно как изглеждаме, дали сме в подходящо облекло.
По- време на разходка дали имаме правилна стойка, вратът, раменете и гърбът трябва да са отпуснати, движението на краката да е от петата към пръстите. Също така обувките са важна част, те трябва да са ни комфортни, точни, подходящи за разходки.

Разходките са много полезни за нашето здравослоно състояние. Зареждат ни с положителна енергия, помага да се отърсим от лоша енергия, подпомага кръвообращението в тялото.
От установени проучвания, десет хиляди крачки на ден допринасят положително над здравето ни.

Човек, независимо от възрастовата граница е необходимо да се движи.
Всяка крачка и нейното темпо намалява рискът от деменция, сърдечни заболявания, рак и дори смърт. Според д-р Матю Ахмади отправя послание към населението: „За да предпазят здравето си, хората биха могли не само да се стремят към 10 000 крачки на ден, но и да вървят по-бързо“.
Ходенето намалява нуждата от сладко и ни помага да заспим по-лесно вечер.
„Броят на стъпките е лесно разбираем и широко използван от обществеността за проследяване на активността благодарение на нарастващата популярност на фитнес гривните и приложенията за мобилни телефони, но рядко хората се замислят за темпото“.
На база от получени данни учени установяват, че всеки 2000 крачки намаляват постепенно риска от преждевременна смърт с между 8 и 11 процента, до приблизително 10 000 крачки максимално на ден. Подобни асоциации се наблюдават при сърдечно-съдови заболявания и рак.
Съществуват ефективни програми, които помагат за нашета физическа активност, за подобряване на общественото здраве с цел предотвратяване на хронични заболявания.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook