Въпреки че обривът от пелени обикновено не е медицински сериозен, той може да бъде притеснителен за малките деца, които го имат, и труден за техните родители и други лица, които се грижат за тях.

По-голямата част от обривите от пелени могат да бъдат избегнати чрез смяна на пелените на всеки три до четири часа – или всеки път, когато забележите, че пелената е замърсена.

Въпреки най-добрите ви усилия да поддържате дупето на бебето сухо и чисто, ето пет причини, поради които то все още може да получи обриви от пелени:

1. На бебето ви се дават антибиотици.
Ако на бебето ви е даван антибиотик, лекарството може да направи два вида обриви от пелени по-вероятни.

Обрив от диария – Антибиотиците могат да убият някои „добри“ бактерии, които се намират в червата, докато се борят с бактериите, причиняващи заболяване. Това може да доведе до обрив от пелени и диария. Диарията може да доведе до по-бързо преминаване на изпражненията през червата, като те съдържат повече храносмилателни ензими. Тези ензими могат да бъдат особено дразнещи и да доведат до обрив, когато влязат в контакт с кожата, която се намира под пелената.

Обрив от дрожди – Обривът от дрожди в пелените може да е резултат от антибиотици, които убиват някои от добрите бактерии, като предизвикват свръхразвитие на гъбичките кандида. Оралната млечница (бели петна по венците, устните, езика, покрива на устата и/или вътрешната страна на бузите) понякога се среща при бебета с инфекции с дрожди. Важно е да се отбележи, че приемът на антибиотици по време на кърмене също може да допринесе за появата на обрив от пелени при вашето бебе.

2. Бебето ви е започнало да приема твърди храни.
След като започнат да се хранят с твърди храни, някои бебета започват да получават обрив от пелени. Този етап от развитието на диетата на бебето може да доведе до промени в храносмилателната система, както и в честотата и състава на изхожданията, което може да доведе до обрив от пелени.

3. Сменили сте марката на кърпичките или на пелените.
Някои бебета могат да имат алергии към оцветителите, ароматите или консервантите, които се съдържат в някои пелени, кърпички и кремове, въпреки че това е необичайно. Вижте дали обривът ще изчезне, като опитате с друга марка или вид Кауфланд памперси.

4. Трябва да внесете някои промени в рутинното си пране, които да са съобразени с пелените.
Когато перете платнени пелени, трябва да се полагат допълнителни грижи, за да се гарантира, че те са напълно чисти. След като изхвърлите изпражненията в тоалетната, не забравяйте да накиснете силно замърсените пелени във вода. Всяка партида замърсени пелени трябва да се изплакне два пъти в гореща вода. Когато перете пелените, стойте далеч от омекотителите за тъкани и антистатичните продукти, защото те могат да раздразнят бебетата с чувствителна кожа.

5. Пелените на детето ви са твърде малки.
Твърде плътно закопчаните пелени могат да задържат влага, което може да доведе до обрив от пелени. Освен това търкането и дразненето могат да бъдат предизвикани от тесните пелени. Опитайте да закопчаете ластика по-свободно или помислете за преминаване към пелена с по-голям размер, ако ластикът на платнената пелена или пелената за еднократна употреба на Вашето бебе оставя червени следи по кожата му. Изводът е, че обривът от пелени може да бъде причинен от различни фактори.

Консултирайте се с педиатъра си, ако бебето ви получи обриви, които не изчезват веднага, въпреки усилията ви да поддържате зоната на пелените суха и чиста.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook