Време е да се обърнете към компютърните карти и компоненти, ако искате да имате по-голям контрол върху вътрешните устройства на Вашето устройство или ако просто трябва да актуализирате няколко части на вече притежавания компютър.

Видеокарта
Графиката с висока разделителна способност е необходима за сериозните игри. Въпреки че по-голямата част от стандартните персонални компютри имат вградена графична карта, много игри изискват отделна. В много случаи обновяването на видеокартата на Вашия компютър ще доведе до забележимо повишаване на производителността му. Това е чудесно начало, ако търсите най-голяма стойност за парите си.

Графичната карта, която ще изберете, до голяма степен ще зависи от жанровете игри, които обичате да играете, и от бюджета, с който разполагате. Дори най-базовата графична карта понякога ще осигури необходимото повишаване на производителността. Въпреки това може да искате да похарчите повече пари за по-бърз модел с повече вътрешна оперативна памет, ако наистина искате да натоварите системата си и да играете най-новите игри на най-високите им графични настройки.

Процесор
Колко бързо компютърът Ви може да изпълнява задачи, се определя от неговия процесор. Системата Ви ще бъде подложена на изпитание, ако играете най-новите видеоигри, и по-бързият процесор ще ѝ помогне да се справи с високите изисквания на игрите.

Броят на ядрата, с които разполага един процесор, е една от най-важните му характеристики. Процесорът Ви е по-ефективен, ако има няколко ядра, тъй като обработката на данни се разпределя между тях. Полезно е да знаете колко ядра използват любимите Ви игри, преди да вземете решение за конкретен брой ядра, защото не всички игри ще използват максималния брой ядра.

Друг аспект, за който трябва да помислите е честотата, известна още като скорост и измервана в GHz (гигахерци). Например, процесор, работещ на 3,0 GHz, е по-бърз от такъв, работещ на 2,0 GHz. Въпреки че много игри ще работят с по-бавни процесори, може да искате да помислите за процесор с тактова честота 3,0 GHz или по-висока, за да постигнете най-плавна работа в най-модерните и усъвършенствани игри.

Памет (RAM)
Оперативната памет, която е съкращение от Random Access Memory (памет с произволен достъп), се използва от компютъра за временно съхраняване на данни, докато той работи. Колкото повече оперативна памет имате, толкова повече едновременни задачи може да изпълнява компютърът Ви. За игри е препоръчително да разполагате с поне 8 GB RAM, но надграждането до 12 GB или повече често води до значително по-добра производителност.

Производителността на игрите може да се забави от липсата на RAM, тъй като игрите изискват едновременна работа с няколко вида данни. За щастие, надграждането няма да струва много пари.

Не забравяйте, че има различни видове оперативна памет, и преди да надграждате, трябва да се уверите, че всяка закупена оперативна памет е съвместима с Вашата дънна платка.

Вътрешна памет
Скоростта е по-важна от капацитета, когато става въпрос за локално хранилище за игри.

Традиционните твърди дискове (HDD) все още са полезни за капацитета за съхранение, тъй като предлагат повече гигабайти за Вашите пари, особено с ардес бг код за отстъпка. Твърдите дискове използват въртящи се дискове за съхранение на данни; в резултат на това те могат да четат и записват данни толкова по-бързо, колкото по-бързо се върти дискът. Вашият компютър ще има по-бърз достъп до данни от дискове, работещи със 7200 оборота в минута, в сравнение с дискове с 5400 оборота в минута.

Твърдите дискове до голяма степен са заменени от скоростта и стабилността на SSD дисковете като основен вариант за съхранение на данни за компютри за игри. Тези базирани на флаш памет дискове нямат движещи се части, които да се развалят, и са проектирани за скорост. Като произвеждат по-малко топлина и не издават шум, SSD дисковете са многократно по-бързи от твърдите дискове, осигурявайки по-бърза работа при стартиране на компютъра, стартиране на игри и запазване на напредъка. Средният капацитет за съхранение на SSD е по-малък от този на твърдия диск, но по-големите терабайтови дискове вече са по-разпространени (въпреки че трябва да очаквате да платите по-висока цена).
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook