При честата консумация на плодове от хората, отчитат по-голямо положително психическо благополучие и по-рядко съобщават за симптоми на депресия в сравнение с тези, които не ядат плодове.

Изследователи са установили, че хората които ядат често солени закуски като чипс, бедни на хранителни вещества, съобщават за по-големи нива на тревожност.

Доста са причините, които оказват влияние на психологическото здраве на човек.
Начин на живот, демографските фактори, възраст, физическа активност и общо здравословно състояние.
Въз основа на проучване, колкото по-често хората са яли плодове, толкова по-високи са били оценките им за психично благополучие и по-ниски за депресия. Това не зависи от общото количество приемане на плодове.

Както плодовете, така и зеленчуците са богати на антиоксиданти, фибри и основни микроелементи, които подпомагат оптималната мозъчна функция, но тези хранителни вещества могат да бъдат загубени по време на готвене. Тъй като сме по-склонни да консумираме плодове в сурово състояние, това потенциално може да обясни по-силното им влияние върху психологическото ни здраве.

Възможно е промяната на това, което похапваме, да бъде наистина прост и лесен начин за подобряване на психичното ни благосъстояние. И обратното, възможно е предстоящото ограничаване на преработените закуски на пазара, което трябва да влезе в сила през октомври тази година, да подобри не само физическото, но и психическото здраве на хората.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook