Това е вашият ден за почистване и организиране: прекарвате цял ден в обикаляне на къщата и едва успеете да се сдобиете с идеалния храм, с който Мари Кондо би се гордяла, животът идва и го обърква отново в миг.
В тази публикация ви даваме нашите съвети, за да поддържате дома си възможно най-подреден, да ви спестим време и да гарантираме, че можете да живеете без страх от гости в последния момент.

Запазете само най-необходимото
Както казват великите дизайнерски мъдреци: „по-малкото винаги е повече“. Ако има малко неща, които да претрупват пространството, ще бъде по-трудно да създадете хаос и по-лесно да поставите всичко на мястото му.
Винаги внимавайте за онези аксесоари, които вече не добавят нищо към живота ви, които просто стоят наоколо, онези, които, ако се окажете, че се налага да направите внезапно преместване, ще изоставите без да съжалявате.
Понякога имаме толкова много ненужни предмети, че дори и да са организирани, създават визуално усещане за безпорядък, така че е важно да ги открием и да се отървем от тях. С ефектни аксесоари може да се сдобиете от KaboWood и няма да се налага да ги изхвърляте. Модерни са и могат да се ползват и за декорация на дома.
Хей! Не забравяйте, че когато искате да изхвърлите нещо, винаги можете да го дарите, продадете, рециклирате или да му дадете втори живот. Бъдете отговорни!

Функционална организация
Прибирането на всичко е бърз начин да създадете усещане за ред около вас. Но този трик иска да направите една крачка напред, тъй като намирането на интелигентно място за всеки артикул ще бъде първата стъпка, която ще ви помогне да поддържате всичко организирано.
Например, ако държите вашия лаптоп, химикалки и работни инструменти далеч от домашния си офис, докато ги използвате, те ще се разхвърлят на бюрото ви. Тайната е да намерите логично място за тях, близо до мястото, където най-често ви трябват, за да ги имате винаги под ръка и да ги организирате без усилие. Така че в този случай бихме ви посъветвали да добавите място за съхранение към бюрото си и да съхранявате най-важните неща за работа там.

Превърнете подредеността в навик

Сега, когато имате по-малко предмети за подреждане и можете лесно и бързо да подредите тези, които имате, просто ще трябва да свикнете да подреждате в движение.
Подобно на раздигането на чиниите след всяко хранене, хиляди пъти по-лесно е да го направите незабавно, без да мислите или да търсите оправдания, отколкото да лежите на дивана, мислейки колко сте разхвърлян и да гледате как домакинските ви задължения се трупат.
Чели ли сте на дивана? Идеално, когато станете, всичко, което трябва да направите, е да приберете обратно възглавниците, да сгънете одеялото и да поставите книгата си на рафта, всичко това за около… 30 секунди, без дори да го осъзнавате.
Подреждане, почистване, организиране… Това са онези думи, които са толкова страшни, когато се натрупват в списъка ви със задачи, но с течение на времето откривате, че тайната е в това да ги правите малко по малко и без да мислите много.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook