Кутията за чай в дома ви предлага разнообразно вдъхновение. Чайовете отдавна придават на алкохолните напитки както танинови качества, така и широка ароматна гама.
Чаят е наистина ароматен и полезен за нашето здраве. Черният и зеленият чай са много добри попадения за направянето на коктейл.
Независимо дали чаят ви е пакетиран или насипен, домашна смес или с единичен произход от определен регион, де Бари предлага да помислите за неговото приложение: Колкото повече са съставките в напитката, толкова по-малко се набляга на специфичния вкус на чая. Въпреки че често работи със специални чайове, той подчертава, че „най-добрият инструмент е това, с което в момента разполагате“.
След като сте избрали своя чай, извлечете аромата му, като използвате един от двата метода на екстракция – горещ или студен. Накисването на чаените листа в гореща вода преди прецеждане предлага незабавно предимство: чаеният компонент на вашата напитка е готов за употреба . По-дългото и по-силно варене на чая позволява също така да се получи по-силен аромат и често има повече танин, който може да придаде на безалкохолната напитка остър вкус. За да създадете коктейли на основата на чай, експериментирайте с допълващи се аромати. Може да се прави комбинация от зелен чай с грейпфрут или черен чай с лимон. Лайката, флорална и ободряваща, се съчетава особено добре с растителен сироп от целина и пресен лайм.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook