Роден и израснал в Пазарджик, от 8 години Дамянов –младши живее и работи в Германия. Занимава се със спорт от малък и казва, че спортът е неговият живот. Георги разказва още, че от самото начало на престоя си в Германия започва да гледа телевизионното шоу и това се превръща в негова мечта – да влезе в риалитито и да се бори за името на България. Георги Дамянов е едва вторият българин след олимпийския ни медалист Йордан Йовчев, който досега е участвал в световното шоу.
Младият мъж за първи път спечели право на участие в известното риалити шоу в съревнование с над 300 кандидати през 2017 година. На физическия кастинг дава най-добри резултати от всички, а участието му в шоуто е сбъдната мечта. Тогава стига до полуфиналите, но това не го спира да преследва мечтите си. Последват още няколко издания на риалити формата, който се излъчва по немската RTL, отново с участието на Георги Дамянов. Миналата година завършва втори. Сега, за пореден път младият пазарджиклия печели правото да участва в немското издание на атрактивното Нинджа предизвикателство и този път е твърдо решен да стигне до първото място. Състезанието преминава в няколко етапа. Всички участници имат възможността да опитат първия етап, в който се тества скоростта им.
Това е първата пресявка, при която се елиминират най-голям брой претенденти за титлата. Следват състезания с живописните имена „Танцов мост“, „Балансиращ мост“, „Мост от остриета“ и още много други прескачания, катерения, набирания, бързина – всичко съвкупност от лабиринти и нечовешки изпитания, изваждащи на показ издръжливостта на състезателите. Стотици мъже са участвали в приключението Ninja Warrior, много от които са професионални лекоатлети и само двама българи. Състезанието е толкова трудно, че през 2007 г. едва двама души успяват да преминат дори първия кръг. За да се подготви за нечовешките изпитания в риалитито, през последните пет години младият Георги е посветил на усилени тренировки Street workout. Снимките и видеата от тренировките, които атрактивният пазарджиклия публикува в социалните мрежи се радват на огромна популярност. Казва, че така иска да мотивира повече хора да живеят здравословно, да се грижат за себе си и да бъдат здрави и щастливи. Казва още, че обича да готви, а най-големият идол в живота му е …. неговият баща. За него казва, че е герой и пример за подражание, който цял живот го мотивира и той е факторът, помогнал му да стане това, което е днес – един истински мъж, с много мечти и голям кураж в живота.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook