Изборът на дизайнерско студио е трудна задача. Затова специалистите ни представят списък с топ съвети, които да ни помогнат да вземем правилното решение.

Интериорен дизайнер с уникален почерк
Дизайнерите от години развиват своята корпоративна идентичност и непрекъснато я подобряват. Професионалистите лесно се адаптират към вашите собствени предпочитания. Важно е да намерите не просто дизайнерско студио, а специалисти, с които ще се чувствате комфортно в общуването. Ние ви препоръчваме да се обърнете към интериорен дизайнер от Моми Студио.

Опит и портфолио
Когато избирате дизайнерско студио, то трябва да е с богат опит в управлението на проекти и истинско портфолио. Натрупаният опит ще помогне да се избегнат грешки и грешни изчисления при проектирането на интериора. За да проверите автентичността на проектите, поискайте оригиналните чертежи и допълнителните изгледи на помещенията.

Голям екип
Красивият и функционален интериор е резултат от работата на цял екип: дизайнери, визуализатори, архитекти и други. За да разберете най-накрая дали едно дизайнерско студио е подходящо за вас, срещнете се лично в офиса на компанията с нейните представители и не се притеснявайте да задавате много въпроси.

Стойност на проекта
Качественият интериорен проект не може да е евтин. Цената е съставена от усърдната работа на екип от специалисти, които обмислят в детайли всички нюанси на проекта. Професионалистите избират само доказани изпълнители и се фокусират върху ексклузивността на работата си.

Има дизайнери, които работят изключително с интериор, мебели, декор, а има и такива, които се специализират в преустройство и подбор на довършителни материали. На какъв етап е вашият проект? Апартамент преди или след ремонт? Планът ви устройва или мечтаете да монтирате панорамни прозорци, да демонтирате стените и да изградите напълно нов декор?

Може би искате да оставите всичко както е, но да поработите колкото е възможно повече върху цвета, текстурата, да изберете най-подходящите мебели и декоративни предмети заедно с дизайнера, като по този начин изградите всички стаи в един стил? Вземете решение за целите си.

Намерете интериорен дизайнер в рамките на бюджета
Изборът на специалист по дизайн до голяма степен зависи от бюджета. Във всеки случай услугите на бюрото ще струват повече от отделните декоратори. Но в същото време, ако се планира да се проектира преустройство, по-добре е да се свържете с тези, които ще предложат най-добрия набор от мерки. В една компания дизайнери, инженери и архитекти работят заедно и това почти винаги е гаранция за по-голяма ефективност.

За вътрешна декорация като част от козметични ремонти е напълно възможно да се справите с услугите и на един майстор. Всеки специалист определя цената на услугите по различни начини. Някой поставя определена цена за консултация, други водят клиента от проекта до пълното му изпълнение и контрол върху екипа. Съответно цената ще зависи от обхвата на работа на дизайнера, така че когато избирате, трябва да следите средните цени за вашия град.

Майсторите на дизайна наричат средните пазарни показатели от 5-10% от общия бюджет за ремонт. Независимо от това, променливостта в ценообразуването е напълно възможна, ръстът на цената на услугите често се влияе от статута на жилищен или търговски обект, неговите размери и архитектурни характеристики. За дизайнера е по-лесно да работи с голямо студио, отколкото с мезонет, например. Съответно и цената на квадратен метър във всеки отделен случай ще се различава значително.

Какво друго да имате предвид, когато търсите интериорен дизайнер?
Колкото по-големи задачи поставяте пред дизайнера, толкова повече квалификация и опит трябва да има той. Начинаещият често може да избере цветова схема за спалня, но осигуряването на практичен интериор в малка баня или кухня е задача, с която не всеки може да се справи. Ако завършвате изграждането на къща, планирайки да преместите възрастни родители в нея, ще трябва да осигурите отделна стая за тях. Ако се заемете сами, лесно можете сами да сгрешите. Затова не пропускайте да потърсите професионална помощ!
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook