Айфеловата кула се присъедини към други световни забележителности в събота, като беше осветена по примера Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк, за да отдаде почит на тези, които се борят с коронавируса,съобщи АФП и предаде КРОСС.

В 20.00 часа местно време, когато хората във Франция ежедневно ръкопляскат от прозорци и балкони, за да благодарят на здравните работници, най-голямата забележителност на Париж светна в „искрящо бяло“, за да приветства „непоколебимата смелост на здравните работници, които се борят с пандемията от коронавирус “, обяви SETE, компанията, която управлява Айфеловата кула.

Половин час по-късно, светлините на кулата Монпарнас, друга забележителност във френската столица, преминаха от бяло в червено, „за да покажат подкрепата си още по-интензивно, като биещо сърце“, добави компанията.

Деветдневната инициативата #HeroesShineBright стартира на 24 април в Ню Йорк и всяка вечер там се използва различен цвят, за да бъдат поздравени различни групи, включително здравни служители, транспортни работници и полицаи или военни, добави SETE.

Други забележителности, които подкрепиха инициативата, са Eуромаст в Ротердам, 360 Чикаго, Бурж Халифа в ОАЕ – най-високата структура в света, кулата на CN в Торонто, кулата Макао в Китай, кулата Пусан в Южна Корея, ТВ Останкино в Русия, телевизионната кула на Талин в Естония и кулата OVNI в Словакия.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook