Голямото пространство позволява да се поставят много мебели и аксесоари. Добра идея е към интериора да се присъединят мивка с шкаф, напомнящ антична тоалетна масичка или бароков, тапициран диван. Но какво може да се направи, ако банята е със скромни размери? Този пост ще представи някои креативни идеи именно за дизайна на малка баня.

Разположението на отделните елементи в малката баня има своите характеристики. Високите тавани се подчертават от лампите, спускащи се от тавана.

В банята с неголеми размери е разумно да се използва всеки сантиметър, както и да се разположат аксесоарите по най-спестяващия място начин.

малка баня, баня, ремонт баня, ремонт малка баня, уютна баня, креативни идеи баня

Стените е по-добре да се боядисат в светли нюанси. Голямо огледало в красива рамка може да създаде перфектен визуален ефект и ще помогне да се увеличи пространството.

Основният индикатор за комфорта в малката баня е функционалността. Добре е да се използват само най-необходимите елементи и то с правилното организиране. Специална атмосфера ще създадат окачени на стените малки снимки или картини, поставени в еднотипни рамки. Комфортът може да се подсили от ярка завеса или килим.

Струва си да разгледате внимателно избора на материали, който ще създаде най-голямо удобство. Дървените, стоманените и хромирани украси са едни от най-популярните. Декорациите на санитарния фаянс, мебелите и рамките на огледалата, фотосите и картините могат да бъдат направени в един общ стил, с хармонично подбрани материали и единна цветова схема.

Ако в банята има прозорец е добре той да не бъде покрит с плътни пердета или щори заради естествената светлина. Тя е изключително полезна в банята със скромна площ, тъй като създава атмосфера на комфорт и топлина.
Домакините могат да се развеселят или да се поглезят като се снабдят с ароматни масла с мирис на ела, евкалипт или мента. За да се създаде уютна атмосфера, може да се използват и други ароматизиращи устройства като арома лампи, ароматизирани свещи или пръчки.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook