Пътуването с влак може да бъде удобно и приятно преживяване, но не във всички страни. Във вагоните на втора класа пътниците са притиснати като херинги в буркан, като това понякога може да предизвика тъжни спомени. Но има и изключения, където пътуването с влак може да бъде истинско удоволствие. Такова е в Китай, където влаковете са модернизирани и оборудвани с висококачествени удобства.

Китайските инженери и дизайнери се грижат пътниците да се чувстват комфортно, без да плащат за пътуване във вагони от по-висок клас. В Поднебесната империя вагоните се модернизират със завидна честота, като постоянно подобряват комфорта и дизайна си. През 2017 г. бяха пуснати в експлоатация нови вагони със запазени места, които станаха стандарт за много страни.

Ефектният външен вид на влаковете може да изглежда подвеждащ, защото стоейки на платформата, влакът изглежда двуетажен. Но това е измама на сетивата, тъй като това са обикновени вагони с увеличена височина и двуредови прозорци. Те са подредени по този начин само за да могат пътниците, пътуващи по горната зона, да се възхищават не само на преминаващите пейзажи, но и да получат своята част от дневната светлина.

За да се увеличи броят на местата до 880, е било необходимо да се увеличат височината и обемът на влака с 37%. Заслужава да се отбележи също, че в китайските влакове няма разделения на вагони и пътниците не трябва да преминават през ужасни вестибюли. Между двустепенни влакове има платформи за по-лесен и удобен достъп до влака. Влаковете в Китай са изключително модерни и оборудвани с последно поколение технологии.

Те позволяват на пътниците да се насладят на високоскоростни пътувания с комфорт и удобство. Освен това, китайските влакове предлагат различни класове на обслужване, като всяка от тях осигурява различно ниво на удобство и услуги за пътниците.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook