Народно читалище „Екзарх Антим-1928 г.“ в село Бродилово и Кулинарните фестивали на България имат честта и удоволствието да ви поканят за участие в Първия Национален фолклорен фестивал „Есекийска плетеница“. Събитието ще се състои на 24 и 25 август 2024 година в китното село Бродилово, община Царево, област Бургас. Това уникално мероприятие ще се проведе в сърцето на мистериозната Странджа планина и Хасекията.

Фестивалът се провежда под патронажа на Марин Киров, кмет на Община Царево, и носи мотото: „Музикално-фолклорно творчество – традиция и наследство в съвременността!“.

Целите на фестивала са ясни и амбициозни:
Популяризиране, съхранение и развитие на българските фолклорни традиции.
Опазване на националната идентичност и културата на българския народ.

Събитието е с конкурсен характер, което гарантира вълнуващи изпълнения и ожесточена надпревара между най-добрите фолклорни състави от цялата страна.
Кулинарен празник: Вкусът на Есекия и Странджа

Заедно с фолклорния фестивал, в село Бродилово ще се проведе и кулинарен празник, посветен на традиционните есекийски и странджански гозби. Посетителите ще имат възможността да опитат автентични ястия, приготвени по стари рецепти, предавани от поколение на поколение. Този празник ще бъде истинско удоволствие за сетивата и ще предостави неповторима възможност за всички любители на българската кухня.
Защо да посетите село Бродилово?

Село Бродилово е не само дом на този уникален фестивал, но и едно от най-живописните места в България. Разположено в община Царево, област Бургас, то предлага невероятни природни гледки и спокойствие, което ще ви накара да се почувствате като в приказка. Странджа планина, известна със своята мистичност и богата история, е идеалното място за провеждане на такъв фестивал, който съчетава музика, традиции и кулинарни изкушения.
Заключение

Първият Национален фолклорен фестивал „Есекийска плетеница“ обещава да бъде събитие, което ще остави незабравими спомени и ще ни върне към корените на българската култура и традиции. Както казва Филип Кутев: „Фолклорът е просто нещо, но се иска голяма култура, за да го разбереш!“. Елате и станете част от тази културна приказка на 24 и 25 август 2024 година в село Бродилово. Очакваме ви!
Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook