Летните неделни вечери през юли ще станат особено вълнуващи за децата и техните родители с детските образователни концерти на Софийската филхармония, които тази година се местят на открито в атриума на Квадрат 500. Програмата обещава да предложи истинско музикално пътешествие, като всеки концерт ще започва в 18 часа и ще представя разнообразна музика от бароковия период до съвременността. Особен чар на събитията ще придава куклата Форти, която ще разказва интересни истории на най-малките меломани.
Концертна програма:

7 юли: Струнен квартет „Филхармоника“ и Стефан Врачев
Първото музикално приключение ще се проведе на 7 юли, когато Струнен квартет „Филхармоника“ и пианистът Стефан Врачев ще въведат децата в света на струнните инструменти. Младият актьор Давид Крумов ще оживи сцената с рицарски истории, създавайки вълшебна атмосфера, която ще съчетае музиката и разказваческото изкуство.

14 юли: Духов квинтет и куклени актьори Камен Асенов и Венцислава Асенова
На 14 юли музикантите от Духовия квинтет на Софийската филхармония ще изнесат концерт под заглавието „Форти и Духов квинтет“. Куклените актьори Камен Асенов и Венцислава Асенова ще допълнят музикалното изпълнение с вълнуващи истории, разказвайки на децата за духовите инструменти и тяхното място в оркестъра.

21 юли: „Истории с вълшебния квартет“
На 21 юли Струнен квартет „Филхармоника“ отново ще омагьоса публиката с концерт, озаглавен „Истории с вълшебния квартет“. Актрисата Сандра Петрова ще допринесе за магията на вечерта, като разказва интересни истории, които ще съчетаят музиката с театъра по неповторим начин.

28 юли: „Малки музикални тайни“ и етикет на поведение в залата
Последният концерт от поредицата ще се състои на 28 юли. Музикантите от Класик Арт ансамбъл и виолончелистката Алина Михайлова, заедно с актрисата Сандра Петрова, ще представят „Малки музикални тайни“ и ще запознаят децата с етикета на поведение в концертната зала.

Входът за всички концерти е от бул. „Васил Левски“, а събитията се осъществяват с подкрепата на Столична община и са част от Календара на културните събития.
Заключение

Детските образователни концерти на Софийската филхармония предоставят уникална възможност на най-малките почитатели на музиката да се потопят в магията на класическите изпълнения и да научат повече за различните музикални инструменти. Тези събития обещават да бъдат не само образователни, но и изпълнени с радост и забавление, правейки лятото на 2024 година незабравимо за много семейства.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook