На 22-ри юни зала 1 на Националния дворец на културата ще стане свидетел на едно незабравимо събитие, което ще потопи присъстващите в магията на българския народен танц. Това е гала вечерта на най-големия конкурс за фолклорни самодейни танцьори, организиран досега у нас – „Топ 10 български танцов фолклор“. В продължение на няколко месеца десетки състави от цяла България показаха своите умения и зарадваха публиката със спиращи дъха изпълнения. Сега дойде моментът да разберем кои от тях ще заемат челните позиции в класацията.
Големият финал ще започне в 19 часа, а водещ на събитието ще бъде популярният радиоводещ Симеон Колев, който ще преведе публиката през вълнуващата програма, подготвена от организаторите. Освен представянето на най-добрите 10 състава, които достигнаха до финала, зрителите ще станат свидетели на изключителни изпълнения от специални гост-артисти. Сред тях е притежателката на най-мощния глас в света Смиляна Захариева, чийто мощен мецосопран е официално признат за световен рекорд от Книгата на Гинес. Нейното изпълнение несъмнено ще бъде едно от акцентите на вечерта.
Освен това визуалният артист Марта Димитрова ще създаде уникално произведение на изкуството направо пред очите на публиката, използвайки пясъчна техника. Тази допълнителна атракция гарантирано ще остави траен спомен у всеки присъстващ. Но организаторите пазят в тайна още много изненади, които ще бъдат разкрити по време на самото събитие.
Билети за финала на „Топ 10 български танцов фолклор“ могат да бъдат закупени онлайн или на касите на Билетен център – НДК. Не пропускайте възможността да се насладите на пленителното съчетание от традиционен фолклор, модерно изкуство и спиращи дъха изпълнения на живо. Това събитие наистина обещава да бъде едно от най-запомнящите се културни прояви за годината!
Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook