На 8 септември 2024 г. легендарната българска вокална група „Тоника“ ще отпразнува своя 45-годишен юбилей с грандиозен концерт в Античния театър в Пловдив. Събитието ще отдаде почит на незаменимата Ваня Костова, която почина през май тази година.

Концертът ще включва вечните хитове на групата като „Един неразделен клас“, „Мария“, „Приятели“ и много други любими песни, които са докоснали сърцата на милиони българи през годините. Освен тези класики, публиката ще има удоволствието да чуе за първи път и някои нови композиции, специално създадени за случая.

Милица Божинова сподели вълнението си относно предстоящото събитие: „За нас е голямо предизвикателство да изнесем самостоятелен концерт в Античния театър в Пловдив, на една от най-красивите сцени в България. Пътували сме из цялата страна, пяли сме по всички сцени в страната, но това ще бъде първият ни изцяло самостоятелен концерт в Античния театър.“

Подготовката за грандиозния спектакъл вече е в ход. Организаторите обещават визуални ефекти, костюми и декори, които ще пренесат публиката в света на „Тоника“. Концертът ще бъде своеобразна ретроспекция на историята на групата чрез тяхната музика.

Създадена през 1975 г., „Тоника“ бързо се превръща в една от най-обичаните и популярни музикални формации в България. През годините групата претърпява различни промени в състава, но остава символ на красивата хармония и запомнящите се мелодии. С над 45 години на сцената, „Тоника“ продължава да оставя трайна следа в сърцата на българите и да създава незабравими песни.

Концертът на 8 септември ще бъде не само празник на талантливите изпълнители от Тоника СВ, но и почит към незабравимата Ваня Костова, която беше част от групата до смъртта си. Нейният уникален глас и емоционални изпълнения остават завинаги гравирани в аналите на българската музикална история.

Билетите за концерта вече са налични и могат да бъдат закупени онлайн и в мрежите.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook