Повече от 450 изпълнители, възпитаници на 64 музикални школи от 31 населени места, ще вземат участие в дванадесетото издание на Националния младежки конкурс за поп и рок музика „Петнадесет лалета“. Събитието ще се състои от 25 до 28 април на сцената на Народно читалище „Иван Вазов 1904“ в Хисаря, информира Иван Димов, музикален директор на конкурса. Тази година форумът ще бъде под патронажа на кмета на община Хисаря Ива Вълчева и е включен в културния календар на Министерството на културата.

В продължение на четири дни младите таланти ще се състезават в категориите: „Съвременна българска поп и рок музика“, „Вдъхновено от Queen“, „Рок поезия“ и „Музикална комедия“. Участниците ще бъдат оценявани от компетентно жури, съставено от утвърдени професионалисти в областта на поп, рок и джаз музиката. Председател на журито е певицата Мими Иванова, чиито песни са в основата на конкурса. Мими Иванова е почетен гражданин на община Хисаря, което я прави достоен лидер на експертното жури.

Членовете на журито включват Виктория Главчева, поп изпълнител и магистър от НМА „Панчо Владигеров“ със специалност поп и джаз пеене; Стела Дойкова, вокален педагог, докторант към катедра Музикална педагогика към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, магистър по класическо пеене и бакалавър по музикална педагогика и ръководител на вокално студио „Music sound“ към НЧ „Напредък 1869“, Горна Оряховица; Здравко Петров, музикант, педагог, журналист, музикален критик и анализатор; и Георги Милтиядов, музикант, композитор, диригент и автор на аранжименти.

Конкурсът „Петнадесет лалета“ е основан през 2011 г. от Сдружението с нестопанска цел „Петнадесет лалета“ съвместно с община Хисаря, НЧ „Иван Вазов 1904“ и СУ „Христо Смирненски“. От създаването си, събитието се стреми да открива и насърчава млади музикални таланти от цялата страна. С всяко следващо издание популярността му нараства, привличайки все повече участници и публика.

Дванадесетото издание на Националния младежки конкурс за поп и рок музика „Петнадесет лалета“ обещава да бъде вълнуващо събитие, изпълнено с изключителен талант, оригинална музика и празнично настроение. Не пропускайте възможността да станете свидетели на изгряващите звезди на българската музикална сцена от 25 до 28 април в Хисаря.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook