На 30 март 2024 година от 10 часа в парка на село Цалапица ще започне едно от най-очакваните и вълнуващи събития в района – „Празникът на Цалапишкия бабек и вино”. Инициативата е организирана от Народното читалище „Светлина-1900” с подкрепата на кметството на село Цалапица, под патронажа на кмета на община Родопи, г-н Павел Михайлов.

Събитието обещава да бъде незабравимо, като ще предложи на посетителите неповторима възможност да се потопят в атмосферата на българските традиции и вкусове. В рамките на празника ще се проведат състезания за най-добър бабек и за най-добро вино, като участниците ще имат възможност да покажат своите умения и таланти пред публиката.

Освен това, основната цел на „Празника на Цалапишкия бабек и вино” е да запази и пренесе напред традициите на региона. Посетителите ще имат възможност да се насладят на типичния вкус на бабек и вино, допълнен с народна музика, песни, хора и танци. Това е възможност за съхраняване и насърчаване на богатото културно наследство на Цалапица.

„Празникът на Цалапишкия бабек и вино” привлича своите почитатели от цялата страна, които се радват да се съберат в този ден, за да се насладят на автентичния български вкус и обичаи. Организаторите изразяват надежда, че през 2024 година ще се присъединят още повече производители и посетители, които да споделят в тази празнична обстановка вкусовете и ароматите на Цалапишкия бабек и вино.

Така, в този вълнуващ ден на 30 март 2024 г., всички са поканени да се присъединят към „Празника на Цалапишкия бабек и вино” и да се потопят в магията на българските традиции и вкусове.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook