15 малки островчета, скрити в синевата на южния Тихи океан, крият едни от най-прелестните пейзажи на планетата. Екзотичната магия на островите Кук очарова всички, които са имали възможността да ги посетят или дори само да ги видят на снимка.

С обща територия от едва 240 квадратни километра, островите се изгубват в безкрайната пространственост на океана и често биват пренебрегвани на картата. Въпреки това, те са неповторима дестинация за тези, които обичат кристално чисти и топли води, златисти плажове, прегръщащи палмови гори и невероятни заливи, които приютяват най-красивите залези и изгреви. Това е истински тропичен рай на Земята.

Името на островите е посветено на британския мореплавател капитан Джеймс Кук, който ги открива в края на 18-ти век. Въпреки това, тук има свидетелства за население още от древността, като местните хора, предимно полинезийци, са запазили богато културно наследство и уникални традиции. Столицата Аваруа се намира на най-населения и свързан с цивилизацията остров – Раратонга, където се намира и международното летище, каращо туристи от цял свят да посещават този отдалечен рай. Достъп до останалите острови се осъществява единствено с лодки.

Най-привлекателните атракции за туристите са безспорно прекрасните плажове и водните развлечения. Освен плуване в лазурните води, посетителите могат да се потопят и да се насладят на уникалните океански растения и животни. Дори тези, които се страхуват от водата, могат да се насладят на красотата на морето, като се качат на лодка със стъклено дъно и се потопят в чудесата на подводния свят. Още по-загадъчна слава се приписва на лагуната на остров Аитутаки, която мнозина считат за най-красивата на света.

Островите Кук представляват уникален кът за почитатели на природната красота и желаещи да се потопят в изключителната атмосфера на тропическия рай. Техните бели плажове, топли води и богати подводни животински светове ги правят желана дестинация за всеки, който мечтае за усамотени острови и необикновени приключения.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook