Казанлък, известен като сърцето на Розовата долина, е готов да отпразнува 121-ия Празник на розата през 2024 г. Кулминационните дати на това дългоочаквано събитие са определени като 31 май и 1 и 2 юни 2024 г., когато ще се проведат някои от най-вълнуващите тържества от богатата програма. Сред тях са традиционното коронясване на Царица Роза и цветното карнавално шествие, което пленява публиката всяка година. Освен тези ключови събития, гостите могат да очакват разнообразие от забавления, представяния на местни занаяти, обичаи и традиции, както и изобилие от музика и танци по време на целия фестивал.

Празникът на розата в Казанлък е едноседмично тържество, изпълнено с различни дейности, които показват красотата и очарованието на града и околностите му.

Традиционно събитие, където най-красивото момиче от региона е избрано да представя царицата на розите. Тази година изборът ще се проведе на 31 май 2024 г.

Пъстрото карнавално шествие е друго важно събитие, което трябва да видите. То ще се състои на 1 юни 2024 г. и ще покаже уникални костюми, танци и музика, докато преминава през улиците на Казанлък.

Посетителите могат да научат за традиционните занаяти на региона, включително производството на розово масло и други продукти на основата на рози. Тези демонстрации ще се състоят през цялата седмица на празника.

Участниците могат да се потопят в богатото културно наследство на региона чрез различни представления на обичаи и традиции, свързани с отглеждането и използването на рози.

Богата музикална програма, включваща фолклорни групи, оркестри и съвременни изпълнители, ще осигури подходяща атмосфера за празненствата. Гостите могат да танцуват и да се насладят на оживената атмосфера през целия празник.

Специални събития и дейности, насочени към децата, ще бъдат организирани през цялата седмица, гарантирайки, че има нещо за всеки на Празника на розата.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook