Джаз музикантът Боби Вълчев поставя нов световен рекорд по брой запалени свещи за концерт

Пребиваващият в Дубай джаз музикант Боби Вълчев се завръща в България за нов грандиозен концерт през лятото. Рекордните в световен мащаб 17 000 свещи ще бъдат запалени на сцената на Античния театър в Пловдив на 9 август. Това е с 1000 свещи повече от настоящия световен рекорд от 16 000 запалени свещи.

Това не е първи концерт на свещи за Боби Вълчев, но със сигурност е най-мащабният му до този момент. Почитателите на джазмена ще имат възможност да се насладят на красива джаз музика, докато сцената е озарена както никога досега. Хармонията между музика и светлина ще докосне публиката, а емоциите от преживяното ще останат за дълго време.

На сцената на Античния театър Боби Вълчев ще излезе в компанията на страхотните музиканти от Биг Бенд Пловдив, което обещава незабравимо изживяване за всички музикални естети и любители на качествения звук.

Боби Вълчев е един от най-креативните съвременни джаз музиканти на България. Макар и живеещ в Дубай от доста време насам, той често се връща у нас, за да радва българската публика с таланта си. Последната му изява бе малко преди Коледа, когато отново в Пловдив той изнесе благотворителен концерт в Голямата базилика на града. Тогава Боби Вълчев помогна в събирането на средства за нови инструменти на талантливите деца от музикален ансамбъл “ПРЕСТО”.

Феновете на Боби Вълчев добре знаят, че това няма да е първият негов концерт на свещи на българска сцена. През лятото на миналата година джазменът отново свири в компанията на Биг Бенд Пловдив, като и тогава домакин на събитието бе културната ни столица. Тогава над 1000 свещи озариха сцената на открито на хълма “Бунарджика” в Пловдив.

Певец, пианист, тромпетист и композитор, Боби Вълчев твори и преподава джаз музика в Дубай. Наскоро той получи огромно признание от правителството на ОАЕ, което му връчи “златна виза” заради големия му принос към местната култура и образование. Свирил е пред кралските семейства на емирствата, а на една сцена е излизал с имена като Лайнъл Ричи, Стинг, Крис Боти, Earth, Wind & Fire и др.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook