В духа на нашите древни традиции и вкусове, на 24-ти и 25-ти февруари 2024 г., всички любители на автентичната българска кухня са поканени да се присъединят към големия Празник на сланината и греяната ракия в град Априлци. Това е събитие, което обединява хора от цялата страна, като им дава възможност да се потопят в уникалната атмосфера на традиционните български вкусове и аромати.

Посетителите ще имат възможност да се насладят на разнообразни специалитети, приготвени от местни кулинари. Най-големият атракцион е „Бабината гозба“, приготвена в огромния чорбаджийски тиган, който винаги привлича със своя вкус и аромат.

Освен това, почитателите на българската ракия ще имат възможност да се насладят на любимата греяна ракия, която със своите лечебни свойства не само затопля сърцата на гостите, но и гарантира крепко здраве през цялата година.
За да направим този уикенд още по-специален, организаторите подготвят разнообразни конкурси с участието само на местни производители, които ще представят най-доброто от традиционната българска кухня.

Сред участниците са имена като Райко Кирилов, Гуна Иванова, Невена Цонева, Ива и Велислава Костадинови, Лилия Семкова и други.

За най-малките посетители тази година ще бъде осигурен специален детски кът с много изненади, за да може цялото семейство да се забавлява и да се наслаждава на празника.

Така че, заповядайте на 24-ти и 25-ти февруари в Априлци и се потопете в атмосферата на традиционните български вкусове и аромати, докато се наслаждавате на звуците на хубавата българска музика. Нека заедно споделим радостта от вкуса и топлината на българската култура!

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook