На 16 февруари столичният клуб ще бъде домакин на премиерния концерт-спектакъл на Нина Николина, озаглавен „Любовни народни песни“. Етноджаз формацията, водена от талантливата изпълнителка, представя нов репертоар, специално подготвен за деня на влюбените – Свети Валентин. Музикантите са съчетали прецизност и вкус, избирайки любовен репертоар, който поетично описва различните аспекти на любовта – омайната, щастливата, споделената, или пък трагичната и неосъществената.

В програмата на концерта са включени и две любовни песни от Балканите – една от Албания и една от Босна. Нина Николина ще ги изпълни с оригиналните им текстове на албански и босненски език.

Спектакълът „Любовни народни песни“ следва тенденцията на програмата „Jazz & Traditions“, която представя песни, интерпретирани в актуални музикални жанрове като джаз, фънки, R&B и електронно денс звучене. Както и при всички концерти на Нина Николина, публиката може да очаква много импровизации от групата и активно участие в представлението.

Четвъртият сингъл от втория концертен албум на Нина Николина, озаглавен „Jazz & Traditions VOL. 2“, е хумористичната песен „Заспала е баба Дора“. Аранжиментът на песента е дело на Калин Вельов, Мартин Ташев и Ясен Велчев.

През миналата година Нина Николина представи новия си албум „Jazz & Traditions VOL. 2“, като направи множество концерти както на български, така и на международни сцени, включително проекти като „Jazz & Traditions“, „Pendara Ethno Project“ и „Магическите гласове на България“.

На фона на тези успехи, през ноември 2023 г., стартира националното турне на спектакъла за деца „Кральо Портальо“. Този интерактивен проект представлява преживяване за деца над 6 години, в което те се запознават с различни фолклорни митове, песни, игри, гатанки и обичаи. Турнето ще продължи през април и май 2024 г. с подкрепата на Национален фонд Култура. „Кральо Портальо“ обещава да бъде неповторимо и вълнуващо пътуване в света на фолклора и въображението на децата.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook