На 10 май в зала 1 на Национален дворец на културата (НДК), емблематичната българска рок група D2 ще отбележи своята четвърт вековна история със специален концерт. Събитието обещава да бъде незабравимо и едно от най-очакваните музикални събития за годината.

Групата, основана в края на 1998 г. от Димитър Кърнев и Дичо Христов, през годините създаде своя уникален стил и се утвърди като една от водещите сили в българската музикална сцена. За 25 години на сцената, D2 съчетава класически хитове със свежи композиции, които в момента се подготвят специално за този юбилей.

На концерта също ще се завърнат бивши членове на групата, като Дичо Христов, Дидо Каменов, Явор Александров и Краси Тодоров, заедно с настоящите членове – Димитър Кърнев (китара), Александър Обретенов (бас китара), Васил Вутев (ударни), и Радостин Василев (вокали).

Създадена със страст и амбиция, групата D2 има впечатляващо музикално наследство. Първият им албум, „Ледено Момиче“, издаден през 2000 г., остава най-продаваният музикален продукт на българския пазар през последните двайсет години със своите над 100 000 продадени копия. Следват го още три успешни албума: „2002“ (2002), „6“ (2006) и „Феникс“ (2014).

В момента D2 работят върху юбилеен албум, който ще включва както най-големите им хитове, така и нови композиции. Специални гости ще се присъединят към групата, за да направят този проект още по-особен.
През годините, D2 не само събраха огромна популярност в България, но и представиха страната на световната рок сцена. Те участваха в различни фестивали като Eurosonic (Холандия), Rock’N’Coke (Турция) и Rock for People (Чехия), а също така бяха съпорт на концертите на големи рок икони като Bon Jovi и Aerosmith в София.

С множество награди за „Група на годината“, „Албум на годината“ и „Хит на годината“ от Българската национална телевизия (БНТ) и БГ Радио, D2 съчетават талант, стил и артистичност в уникален музикален опит.

Концертът на 10 май в НДК обещава не само да бъде музикален спектакъл, но и поглед в историята на една от най-любимите и влиятелни групи в българската рок сцена.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook