Българската рок група „Б.Т.Р.“ се готви да отпразнува своята тридесетгодишнина със специално турне, обхващащо няколко града в страната. Организаторите съобщиха, че стартът на пътешествието ще бъде в Стара Загора на 27 юни. Следващите спирки включват Варна на 2 август, Бургас на 9 август, Пловдив на 14 август, Плевен на 28 август и Велико Търново на 29 август. Връхът на турнето, озаглавено „30 години Б.Т.Р.“, е предвиден в зала 1 на НДК, София, на 20 ноември.

Музикантите се подготвят за концертите, избирайки най-доброто от богатия репертоар на групата. На живо ще звучат песни от последните два албума на „Б.Т.Р.“ – „Невидими стени“ и „Пъзел“.

„Създадохме ‘Б.Т.Р.’ в началото на 90-те години на миналия век, без да подозираме какво ще се случи. Тези 30 години са години на изкачване по цялата стълба на българската музика и създаване на една запазена марка. Този музикален път, преодолян от нас, искаме да споделим с нашата вярна публика“, споделят от групата.

Паралелно с турнето, артистите работят и по своя първи концертен албум „30 години Б.Т.Р.“.

Съставът на „Б.Т.Р.“ включва Атанас Пенев (вокал), Славчо Николов (китари и вокал), Иван Калфов (бас китара) и Илиян Диков (барабани). Групата може да се гордее с над 5000 концерта само в България, както и успешни турнета и концерти в Азия, Северна Америка и Европа. С тях са издадени 13 студийни албума и над 50 видеоклипа, като 15 от песните са включени в учебниците по музика за начален и среден курс.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook