Национален Дворец на Културата ще бъде домакин на най-голямото събитие, посветено на най-добрите ракии, спиртни напитки и дестилерии от Балканите и целия свят. Rakia & Spirits Fest Sofia 2023 обещава несравнен опит за любителите на изисканите напитки.

Специалното събитие, което ще се проведе на 9-ти и 10-ти декември 2023 г., ще представи богат асортимент от над 400 от най-добрите ракии и спиртни напитки на пазара. Този уникален фестивал предоставя възможност за оценка от страна на професионално жури, което гарантира избора на най-изключителните напитки.
В събитието ще вземе участие специална дегустационна комисия, като председател на журито ще бъде Проф. Нинослав Никичевич от Сърбия. След стриктна и справедлива сляпа дегустация, комисията ще награди най-добрите спиртни напитки. Очаква се тържественото връчване на наградите да се състои на 9 декември от 13:30 часа.

Освен конкурсната част, Rakia & Spirits Fest Sofia 2023 предлага и три увлекателни мастер класа, представени от шест водещи в индустрията. Тези мастер класове ще разкрият вълшебството зад производството и нюансите в комбинациите с ракия. Запазете датата – 9 декември от 15:00 до 19:00 часа в зала 1.7.
Събитието обещава и премиери на различни нови продукти, които ще зарадват почитателите на изискани вкусове. Любителите на нестандартните комбинации ще имат възможността да опитат авторски ракия-коктейли, специално подготвени за събитието.

Търговската зона ще предложи възможност за зареждане с подаръци за близките и роднини, като предлага най-доброто от света на ракията и спиртните напитки.

Събитието съчетава изкушенията на вкусовете и колекционерските стойности в едно, представяйки първия Музей на Ракията София. Този уникален музей ще представи колекционерски и единични бройки уникални напитки, които не могат да бъдат намерени по света.

Хранителната зона ще предложи сочни меса и традиционни мезета, съчетани с нетрадиционни гурме преживявания. Сладолед с ракия и туршия, раклет с кисели краставички и много други изкушения ще ви очакват на място.

Не пропускайте възможността да прекарате незабравими моменти в компанията на великолепни ракии и вкусове. Rakia and Spirits Fest 2023 – това е празникът, който обединява страстта към дестилатите и радостта от споделените вкусове.

Заповядайте в Национален Дворец на Културата (НДК), Зала 6, вход от тераса А6 на гърба на централния вход от 9 до 10 декември 2023 г., от 12:00 до 21:00 часа.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook