На 21 декември тази година, някои от най-известните и обичани български артисти ще се съберат на софийска сцена с една благородна цел – да подкрепят фонда „За децата на герои“. Сред тях са Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов, Ерсин Мустафов от Jeremy?, Александър Славчев, Маги Алексиева-Mey, и Младен Димитров-Mr. Moon, както съобщиха организаторите на събитието.

Концертът не е обикновено музикално събитие, а благотворителен акт, при който всички изпълнители даряват своите таланти и време за подкрепа на фонда. Мястото на събитието, клуб One more park bar, също участва в каузата, като предоставя своите помещения безвъзмездно. Пълната стойност на продадените билети ще бъде изцяло насочена към фонда „За децата на герои“.

Основан преди три години, фондът има благородна мисия – да подпомага 25 деца на медици и учители, които са загинали от COVID-19 в първите вълни на пандемията. Децата получават стипендии в размер на 500 лева месечно, което прави общата годишна сума 6000 лева. Главната цел на стипендиите е да се подкрепи финансово тяхното образование и развитие до достигане на пълнолетие.

За периода на съществуване на кампанията, броят на изплатените стипендии вече достига 816, с обща стойност от 408 000 лева, като цялата сума е напълно осигурена чрез дарения. Въпреки този впечатляващ успех, фондът се сблъсква с предизвикателствата на финансирането за 2024 година.

До момента са събрани малко над 50 000 лева за следващата година. Въпреки че това е значителна сума, тя все още не е достатъчна, за да се гарантира устойчивостта на фонда, отбелязват от „За децата на герои“.

Затова участието и подкрепата на обществото в този благороден концерт са от решаващо значение за успеха на инициативата и за помощта, която тя предоставя на децата на герои. Всеки билет закупен за събитието е стъпка напред към подпомагането на тези семейства в нужда.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook