На 18 и 19 ноември тази година, в Мега Мол София, ще се проведе фестивал на сладките и тестени изкушения, организиран от Българската търговско-промишлена палата. Събитието привлича както крайни клиенти, търсещи удоволствие от вкусове и аромати, така и търговци, готови да предложат най-доброто от своите сладки творения.

Фестивалът обещава богат асортимент от десерти, които ще задоволят и най-изисканите вкусове. Торти, сладкиши, кексчета, шоколад и шоколадови изделия, протеинови и овесени десерти, мед, вина, кафе, бутиков мед, здравословни протеинови барчета и много други изкушения ще бъдат представени от изложителите. За посетителите ще има възможност не само да опитат, но и да закупят предложените продукти, а много от щандовете предвиждат специални намаления и дегустации.

Един от участниците във фестивала ще предложи уникални ръчно приготвени бонбони с различни видове ганаши, бонбони бъчвички с бейлис, вино или уиски, както и шоколадови кутии във формата на „сърца“. Събитието ще бъде още по-особено, като ученици от Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии ще декорират меденки с нестандартни форми, добавяйки тематични украси от моделираща маса. За най-малките посетители на фестивала ще има възможност да се включат в творчески занимания и да декорират свои меденки под ръководството на опитните ученици.

Винарна също ще бъде част от фестивала, представяйки разнообразие от вина, произведени от собствени лозя. Посетителите ще могат да се насладят не само на сладки изкушения, но и на отлични винени сортове.
Българска компания, специализирана в здравословни продукти, ще предложи голямо разнообразие от протеинови и овесени десерти, фъстъчени масла, овесена закуска без захар и мазнини, кето десерти и диетично протеиново фрапе. Пчелна ферма също ще има свой щанд с голям избор от мед и пчелни продукти.

На един от щандовете посетителите ще имат възможност да опитат торти, изработени от подбрани продукти, придружени със специално приготвени кафе напитки от баристите на събитието. За тези, които обичат естествените плодове и билковите аромати, ще бъде налична напитка, съчетаваща уникалната комбинация от натурален плодов сок и билков екстракт, без добавена захар и овкусена със стевия.

Семейната пекарна от София също ще бъде сред участниците във фестивала, представяйки няколко вида баница, хляб и разнообразие от сладкиши за всеки вкус.

Така че, за всички любители на сладките изкушения и гурме вкусове, „София Десерт Фест“ обещава два дни изпълнени със сладко настроение и изискани вкусове. Не пропускайте възможността да се потопите в света на изкушенията и да се насладите на уникални вкусове, представени от талантливи сладкари и производители.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook