На 21 и 22 октомври 2023 година, град Пловдив ще бъде домакин на едно от най-големите винени събития в страната – Международният ден на мавруда. Този гастрономичен фестивал ще се проведе на централния площад и обещава незабравимо изживяване за ценителите на виното и добрата кухня.

Пловдив, със своята богата история и традиция в производството на вино, е идеалното място за този ексклузивен фестивал. Градът, който носи титлата „Европейска столица на културата“, ще съчетае в хармония изкуството на винопроизводство и кулинарните изкушения.

Виното е главният акцент на събитието. Посетителите ще имат възможността да се потопят в света на българските вина, представени в специален винен бар. Някои от най-популярните вина на страната ще бъдат на разположени, но истинският изкусител ще бъде разнообразието от сортове на вина от изби, разположени в региона.

Виното и храната са вече дълго време неразделни приятели. На фестивала ще се наслаждавате на изкушения от ръцете на местни майстори готвачи. Те ще съчетават традиционни продукти с избраните вина, създавайки уникални вкусове, които ще ви оставят без дъх.

Винената магия ще бъде допълнена от музика, която зарежда с позитивни емоции. На сцената ще стъпят музикални изпълнители, които ще ви заведат на пътешествие изпълнено с забавление и прекрасно настроение. Атмосферата ще бъде наистина неповторима.

Не пропускайте възможността да откриете не само популярни, но и по-малко известни български сортове и вина. Винените експерти на събитието ще ви насочат и насърчат да изпробвате нещо ново и удивително.
Международният ден на мавруда обещава да бъде винен празник за сетивата, който няма да забравите скоро. Не пропускайте възможността да разгледате и опознаете богатствата на мавруда и да се потопите във винения свят на Пловдив.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook