Софийската опера и балет ще бъде домакин на един изключителен музикален спектакъл на 17 октомври – концертът „На бис с песните на Нели Рангелова“. Това събитие ще бъде посветено на творческата кариера на популярната изпълнителка, която тази година навършва цели 45 години на сцената.

Нели Рангелова, една от най-обичаните певици в България, несъмнено заслужава почит и признание за своята дългогодишна творческа изява. С над 500 записани песни и 15 албума под своя поетичен пояс, тя е призната с множество награди и отличия. Нейният глас и стил са станали истинска икона на българската музика и култура.

Събитието „На бис с песните на Нели Рангелова“ не е възможно без голямата подкрепа на Столична община, която с гордост подкрепя и съпровожда такива важни културни и изкуствени прояви. Концертът ще бъде незабравимо музикално пътуване, обогатено с богат репертоар, изпълнен със страст и емоции.

На сцената на Софийската опера и балет ще се включат не само самата Нели Рангелова, но и изключителни изпълнители като Георги Христов, Невена Пейкова и балет „Вая денс“, а примабалерината Марта Петкова ще дари аудиторията с изящни танци. Всички тези изпълнители ще бъдат съпроводени от „Дани Милев бенд“, който с майсторство и страст ще съчетае музикалните ноти в едно незабравимо представление.

Нели Рангелова стартира своята творческа кариера през 1978 година като беквокалистка на оркестър „Бургас“. През 1983 година завършва Естрадния отдел на Българската държавна консерватория в класа на Цветана Възвъзова. Тя не само завладява сърцата на българската публика, но и прави впечатление на световната музикална сцена. През 1982 г. тя печели голямата награда на фестивала „Златният Орфей“ в международния конкурс за изпълнители. Същата година тя печели и голямата награда на фестивала „Нийуола“ в Индипендънс, щата Канзас, САЩ. През 1983 година тя печели „Сребърна лира“ на международния фестивал на популярната песен „Братиславска лира“, Словакия. През 1984 г. печели Втора награда на международния фестивал на песента „Сопот“ в Полша, а през 1987 г. е сред първите десет изпълнители в категория „Блус“ на конкурса в Нешвил с песента „Ти и последният дъжд“. Това са само някои от нейните многобройни признания и награди.

Нели Рангелова има уникален стил и глас, който я прави неповторима на музикалната сцена. Тя е лауреат и на фестивалите „Шиофок“ в Унгария и „Филах“ в Австрия. Специално за нея са писали най-големите композитори на забавна музика у нас – Зорница Попова, Александър Бръзицов, Ангел Заберски, Мария Ганева, Морис Аладжем, Тончо Русев, Борис Чакъров, Димитър Гетов, Красимир Гюлмезов.

Концертът „На бис с песните на Нели Рангелова“ обещава да бъде музикално събитие, което няма да забравим. Това е възможността да се насладите на нейните най-големи хитове, изпълнени с емоция и страст от нея и нейните колеги. Ще бъдете завладени от нейния изключителен глас и изпълнителски талант, който през годините я направи една от най-обичаните артисти в България и извън нея. Не пропускайте това уникално събитие и се подгответе да се потопите в магията на музиката и изкуството на Нели Рангелова.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook