На 7 ноември тази година, Враца ще бъде домакин на първото представление от националното турне на Нина Николина, озаглавено „Кральо Портальо“. Това уникално събитие е съсредоточено върху българския фолклор и е предназначено за деца над 6-годишна възраст, които ще се потопят в магията на нашите традиции и култура.

„Кральо Портальо“ не е просто представление, а истинско приключение, което ще завладее въображението на малките зрители. По време на него, децата ще научат за различни фолклорни митове, песни, игри, гатанки и обичаи, които са част от нашето богато народно творчество. Нина Николина и актьорите Георги-Маноел Димитров и Димитра Попова ще ги заведат във вълшебния свят на българския фолклор, където традицията е оживена и присъства навсякъде.

Това невероятно турне и детският спектакъл „Кральо Портальо“ се осъществяват със съдействието на Министерство на Културата и Национален Фонд Култура. Това показва важността на запазването и популяризирането на българския фолклор и народния наследник.

Но не само децата имат причина да се радват. Нина Николина ще зарадва и по-големите си почитатели с нов сингъл и концерт, озаглавен „Jazz & Traditions“. Този концерт ще бъде наситен със звуци на етноджаз музиката, която ще ви отведе на магическо пътуване из българската музикална традиция. Със сигурност, всички присъстващи на концерта на 2 ноември в София ще бъдат пленени от шармът и мелодичността на изпълнението.

Третият сингъл от втория концертен албум на Нина Николина, озаглавен „Ерген деда“, е шопска хумористична песен в етноджаз аранжимент на Калин Вельов. Тази песен безспорно ще вдигне градуса на настроението и на концерта на Нина Николина и нейната формация. Тя представя българската музика във вълшебна светлина и ще бъде истинско удоволствие за всички почитатели на изкуството.

Националното турне на Нина Николина и концертът „Jazz & Traditions“ са събития, които съчетават традицията с модерността, предоставяйки ни уникалния шанс да се насладим на красотата на българския фолклор и музикалното изкуство в едно. Така, Нина Николина продължава да вдъхновява поколения с уважение и любов към нашата култура, като ни пренася в света на „Кральо Портальо“.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook