На 13 октомври, Културният дом на Народното читалище „Христо Ботев“ в Бургас ще бъде домакин на вълнуващия мултимедиен танцов спектакъл „Приказки за Черно море“. Това събитие обещава да бъде истинско пътуване в света на митовете, легендите и преданията, свързани с Черното море и богатата ни история. От пресцентъра на администрацията в морския град споделят подробности за това изключително изживяване.

Основната тема на спектакъла е силата на водата като пречистващ елемент, който пронизва и обединява всички аспекти на представлението. Съчетанието на движенчески театър, съвременна балетна хореография и авторска музика, изпълнена от струнен октет, джаз комбо и хорал, създава уникален арт-продукт.

Спектакълът се допълва с визуални елементи, представени чрез клипове, които допълват историите и пренасят гледателите през различни сюжети като Ноевия ковчег, Одисей и самодивите, Орфей и Евридика, както и обичаи като Наричане на водата и Светото кръщение.

Спектакълът „Приказки за Черно море“ видя бял свят през 2019 година благодарение на финансирането от проекта „Европейска столица на културата“ в Пловдив. Зад създаването му стоят три изключителни таланти с дългогодишен опит в областта на изкуствата. Сценаристите Антоанела Петрова и Нейчо Петров-Реджи не само са дали форма на идеята, но и режисират мултимедията. Страцимир Павлов е автор на музиката и диригент на представлението, а хореографията е поверена на Анастасия Неделчева. Операторската и мултимедийната магия са дело на Станислав Евстатиев, Николай Добрев и Мира Арнаудова. Красивите костюми са творение на Елена Станева.

На сцената на „Приказки за Черно море“ ще се появят общо 29 артисти, всеки от които притежава неповторим талант и вклад в представлението. Балетната трупа от 10 изпълнители съчетава класическия балет, съвременния стил и хип-хоп, представяйки ни вълнуващи танцови номера. Освен тях, осем вокалисти ще пеят на сцената, съпровождани от джаз музикантите Валери Ценков, Нейко Бодуров и Стоян Роянов. Струнният октет изпълнява авторска музика, включваща католически текстове от меси, неравноделни ритми и етнически елементи, докато джаз импровизациите придават уникален характер на изпълнението.

Проектът „Приказки за Черно море“ вече има успешни представления във Варна и Пловдив, но пандемията принуди турнето да спре. Обаче благодарение на финансиране от Националния фонд „Култура“ и фонд „Култура“ на Община Варна, той е готов да се завърне на сцената и да очарова още зрители. След посещението в Бургас на 10 октомври, спектакълът ще стъпи и на сцената в Русе на 15 октомври, създавайки незабравими възможности за любителите на изкуствата в цялата страна.

Не пропускайте шанса да се потопите в магията на „Приказки за Черно море“ и да се насладите на този невероятен спектакъл, който съчетава танцово изкуство, музика и визуални изживявания в едно незабравимо представление за всички възрастови групи. Билетите са в продажба, и това е вашата възможност да бъдете част от тази уникална приказка за Черно море.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook